Haberler

Mudanya'da "4. Mübadele Çalıştayı" Başladı

Mudanya Mütarekesi'nin 96. yılı etkinlikleri kapsamında, Mudanya Belediyesi ile Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği tarafından düzenlenen "4. Mübadele Çalıştayı" başladı.

Mudanya Mütarekesi'nin 96. yılı etkinlikleri kapsamında, Mudanya Belediyesi ile Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği tarafından düzenlenen "4. Mübadele Çalıştayı" başladı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi'ndeki çalıştayda, eski CHP Milletvekili Kemal Anadol, Prof. Dr. Kemal Arı, Dr. Lambros Baltsiotis, Prof. Dr. Elçin Macar, Dr. Georgios Limantzakis, Prof. Dr. Onur Yıldırım, Prof. Dr. Barış Özdal, Doç. Dr. Zeliha Nilüfer Nahya, Dr. Öğretim Üyesi Kader Özlem, Prof. Dr. Damla Demirözü, sunum yaptı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çalıştayın açılış töreninde yaptığı konuşmada, mübadele kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Mudanya Mütarekesi'nin önemini ortaya koyan etkinlikler düzenlediklerini anlatan Türkyılmaz, "Mütarekenin dünya tarihinde ne denli önemli bir yere sahip olduğunu, Mudanya'da mühür altına alınan barışın, insanlığın kaderini nasıl etkilediğini anlattık. O nedenle barışın imzalandığı kent Mudanya'yı, barışın ve kardeşliğin başkenti ilan ettik." dedi.

Geçmişiyle buluşan, kimliğiyle yaşayan ülkelerin asla yok olmayacağını dile getiren Türkyılmaz, "Önümüzdeki yıl Mudanya'da barışa imza atan ülkelerin generallerinin torunlarını Mudanya'da ağırlayarak, büyük bir Barış Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağız." ifadesini kullandı.

Çalıştayın açılış törenine, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilcisi Cumhur Aksan ve vatandaşlar katıldı.

Çalıştayda ele alınan başlıklar ise şöyle:

"Tarihsel ve Siyasi Açıdan Mübadele", "Şirince ve Mübadele Manoli'nin Gözyaşları", "Epir Müslümanları Yanya-Parga ve Nüfus Mübadelesinin Kendine Has Özellikleri", "Rrenee Hirschon ve Mübadele Yazınında Antropolojik Açılım", "20 Yüzyıl Çeyreğinde Giritli Müslümanlar Muhtariyetten Yunanistan'a Birleşme ve Lozan Nüfus Mübadelesi", "Türkiye Yunanistan Nüfus Mübadelesinde Alman Akademiyasının Bakışı Literatür İncelemesi", "Türkiye Yunanistan Nüfus Mübadelesinin Yunanistan Bulgaristan Nüfus Mübadelesine Etkileri", "Kapadokyalı Rumlarda Mekan ve Geçmiş", "Yunanca Şarkılarda Göçmenlik ve Kaybedilmiş Memleket" ve "Nüfus Mübadelesinde Gayri Mübadiller".

Kaynak: AA / Güncel

Mudanya Lozan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title