Haberler

Mucitlerin Tasarımları Göz Doldurdu…

Güncelleme:

3 ayrı kategoride süren heyecanlı yarışmalar sonrasında dereceye girenler, düzenlenen ödül töreniyle ödüllendirildi.

" Türkiye'deki robotların kalbi Bursa Kültür'de atıyor" sloganıyla Bursa Kültür Okulları Özlüce Kampüsü'nde başlayan ve 2 gün boyunca arazi, çizgi izleyen ve mini sumo kategorilerinde gerçekleşen yarışmalar nefes kesti.

ODTÜ, Süleyman Demirel Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi gibi ülkenin önde gelen üniversiteleriyle birlikte, meslek liselerinden ve bağımsız olarak katılan yarışmacıların tasarladıkları robotlar, 3 ayrı kategoride uluslararası yarışma standartlarına göre hazırlanan pistlerde hünerlerini sergiledi.

ROBOLUTION'19 9 MART 2019'DA

Ödül töreninde konuşan Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Barış Gökhan Güleryüz, "Yıllardır robot yarışmalarına katılıyoruz. Birçoğunda gözlemlerimiz oldu, önerilerimiz oldu, eleştirilerimiz oldu. Sonra neden böyle bir yarışma yapmıyoruz diye düşündük. Ve ROBOLUTION'18 böyle çıktı. Önerilerimizi uyguladığımız, başka yarışmalarda gördüğümüz aksaklıkları tamamlamaya çalıştığımız bir yarışma hazırlamak istedik. Eğer hatalarımız olduysa affola. Bunları düzeltecek önemleri alacağız. Ben tüm gelenlere ve bu etkinlik fikrini bizlere uygulama imkânı sunan Özel Bursa Kültür Okulları yöneticilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ve şimdiden bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. 9 Mart 2019'da ROBOLUTION'19'u yapacağız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title