Haberler

Mucitler Sergisi

SAMSUN Milli Eğitim Müdürlüğünce, İlköğretim Okulları arasında düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ adlı proje yarışmasında dereceye giren eserler sergilendi.

Özel Ezgililer İlköğretim Okulu öğrencisi Sedat Fırat Okutan’ın hazırladığı ‘Astımınızı ve alerjinizi kontrol altına almak’ adlı projesi büyük ilgi gördü.

Fen bilimleri dalında 31, matematik dalında da 24 projenin yarıştığı eserler arasında fen bilimlerinden 8, matematikten te 5 proje bölge bilim kurulu tarafından ödüle layık görüldü. Atatürk Kültür Merkezi'nde projelerini davetlilere anlatan öğrencilerin heyecanı gözlerine yansıdı. Özel Ezgililer İlköğretim Okulu’ndan Sedat Fırat Okutan’ın hazırladığı ‘Astımınızı ve alerjinizi kontrol altına almak’ adlı proje büyük ilgi çekti. Çalışması hakkında bilgi veren Okutan şunları anlattı:

“Tuzun insan hayatında ne kadar önemli olduğunu keşfettik. Tuzlu havanın özellikle akciğer hastalıklarına iyi geldiğini yaptığımız araştırmalarda gördük. Özellikle araştırmalarımızda, tuz madenlerinde çalışan işçilerde akciğer rahatsızlığına rastlanmadığını tespit ettik. Biz de buna örnek olarak bir tuz odası yaptık. Tuz madenlerindeki akciğer hastalıklarını giderici etkiyi odalara, daha küçük alanlara taşımayı hedefledik. Projede ahşap bir ev yaptık ve içini tuzla kapladık.”

ALARMLI İLAÇ KUTUSU

Özel Ezgililer İlköğretim Okulu’ndan Berke Bostancı’nın yaptığı ‘Alarmlı ilaç kutusu’ projesi de ilgi çekti. Çalışmasını her gün düzenli olarak ilaç kullanmak zorunda olan kişilere ilaç alma zamanlarını hatırlatmak amacıyla yaptığını söyleyen Bostancı, “Bu proje yaşlı ya da unutkan insanlara faydalı olması için hazırlandı” diye konuştu. Önünde ve arkasında lamba bulunan ‘Gece şemsiyesi’ projesini hazırlayan Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri Büşra Günaydın ve Kadir İlik de, dereceye girmeleri nedeniyle büyük heyecan duyduklarını söyledi.

“AMAÇ YETENEKLERİ KEŞFETMEK”

Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Yavuz, yarışmanın amacının ülkenin gereksinim duyduğu geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek olduğunu belirterek, “Yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, onları erken yaşlarda keşfetmek ve var olan yeteneklerini geliştirmekle birlikte, çocuklarımıza araştırmacı bir ruh kazandırmayı hedefledik. Burada bulunan projeler Tokat’ta sergilenecek. Orada diğer bölgelerden gelecek olanlarla birlikte tekrar değerlendirilecek ve yıl içerisinde Ankara’da son değerlendirme yapılacak” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title