Haberler

Mucit Cerrahlar, İcatlarıyla Geliyor

'Yenileşim, Teknoloji ve Mucit Cerrahlar' konulu Ege Cerrahi Günleri buluşları olan hekimleri bir araya getirecek.

İzmir'de, 7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 'Yenileşim, Teknoloji ve Mucit Cerrahlar' konulu Ege Cerrahi Günleri (2011 ECG), buluşları olan hekimleri bir araya getirecek. Ege Cerrahi Günleri'ne "Bir fikrim var" diyen hekimlerin de katılacağını belirten Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ, "Tıbbi cihaz konusunda dışarıya bağımlılığımızı kırmak, kullandığımız aletin, cihazın daha iyisini geliştirmek ve üretmek için kongremiz bir başlangıç olacak" dedi.

Hemoroid ameliyatlarını kolaylaştırmak için geliştirdiği videoanoskop cihazıyla ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan, 2011 ECG Düzenleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ, Ege Bölgesi'nin Antik Dönemden bu yana tıp dünyasına sağlık merkezleriyle buluşlarıyla katkı sağladığını hatırlattı. Doç. Dr. Bozdağ, Ege Bölgesi'nde üretilen ve kullanılmış olan tıbbi araç ve gereçlerin sadece müzelerin teşhir salonlarında kalmadığını, hala cerrahların ellerinde hayat bulmaya devam ettiğini söyledi. Yeni kuşaklara bir yol haritası çizmek, buluş ya da projesini ister teorik, isterse şekillenmiş biçimi ile anlatabileceği bir ortam hazırlamak istediklerini kaydeden Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ, cerrahların teknolojik yeniliklerle tanışacağı oturumlar da düzenlediklerini ifade etti. Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ şunları söyledi:

"2011 Ege Cerrahi Günleri, bugüne dek yapılmış tüm yerel, ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, toplantı gibi etkinliklerden çok farklı bir görev yüklenmiştir. Bu görevde Türkiye'de çalışan ve Türkiye için çalışan hekimlerin bugüne dek geliştirdikleri ama meslektaşlarıyla bir türlü paylaşamadıkları tıbbi alet, cihaz ve benzeri projelerini ECG'ye getirmelerini sağlayacağız. Bunun sonucunda açığa çıkacak fikirler değerlendirilecek, bunların başka fikirleri ateşlemesi mümkün olacak. Ayrıca eşi benzeri olmayan fikirler patent sürecini başlatacaktır. Kongre duyurularımızda, hekimlerimize patenti alınan bir ürünün üretim hakkının 20 yıl boyunca patent sahibine ait olduğunu, kalkınma yolunda, 20 yıl boyunca üstünlük sağlayacak bir patenti ülkemize kazandırmakla işe başlayabileceğimizi vurguladık, 'Lütfen fikrinizi getirin' çağrısı yaptık. Tıbbi cihaz konusunda dışarıya bağımlılığımızı kırmak, kullandığımız aletin, cihazın daha iyisini geliştirmek ve üretmek için 2011-ECG bir başlangıç olacak, buna inanıyoruz. "

Doç. Dr. Bozdağ, kongreye gönderilecek olan projelerden birinci olanın patent başvurusunu Ankara Patent Bürosu'nun yapacağını bildirdi. Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ, "Türkiye'de belki de dünyada ilk kez bir kongrenin sonucunda ülkemiz bir patent kazanacak. Bugün bir patentin Ar-Ge gideri 1 milyon lira olarak hesaplanıyor. Bu durumda bu kongre ülkemiz için 1 milyon liralık bir katma değer kazandıracak" diye konuştu.

-----KUTU-----

Cerrahlar ve buluşlarından örnekler

Yrd. Doç. Dr. İsmail Yalan ve Doç. Dr. Hayrullah Derici (Balıkesir Üniversitesi): 'Laparoskopik cerrahide pıhtı toplayan alet. '

Prof. Dr. Şükrü Boylu (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi): 'Aspiratör pens'

Doç. Dr. Kübra Eren Bozdağ (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi): 'Yarı otomatik deri biyopsi cihazı' - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title