Haberler

Muçep Üyelerinden 'Zeytin Tasarısı' Geri Çekilsin Dilekçesi

MUĞLA Çevre Platformu (MUÇEP) üyeleri, 'Sanayi Üretimini Geliştirme Torba Yasası'nın geri çekilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ulaştırılmak üzere Marmaris'te Kaymakamlığa dilekçe verdi.

MUĞLA Çevre Platformu (MUÇEP) üyeleri, 'Sanayi Üretimini Geliştirme Torba Yasası'nın geri çekilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ulaştırılmak üzere Marmaris'te Kaymakamlığa dilekçe verdi.

Dilekçelerin teslim edilmesinin ardından grup adına açıklama yapan Marmaris Belediyesi Kent Konseyi Çevre Grubu Yönetim Kurulu üyesi ve MUÇEP Marmaris sözcüsü mimar Oğuz Can, " Türkiye'deki pek çok noktada, ekonomik kalkınma bahanesiyle doğal varlıkların ikinci plana atıldığını üzülerek görüyoruz. Muğla ve içlerinde saat 13.30'da eş zamanlı olarak, Sanayi Üretimini Geliştirme Torba Yasası'nın geri çekilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ulaştırılmak üzere mülki amirlere dilekçelerimizi teslim ettik. Ülkemiz ormanlarının, zeytinliklerinin, meralarının, sulak alanlarının ve tüm kıyılarının onları katledecek maden şirketleri lobisine, taş ve mermer ocaklarına, HES'lere, RES'lere, termik ve nükleer santral işletmelerine, organize sanayi tesislerine, yeni tanımlanan özel sanayi bölgelerine tahsis edilmesine veya kamulaştırılmasına itiraz ediyoruz. Başta zeytin üreticileri olmak üzere, bizlerin ödediği vergilerimizle bu katliamın teşvik edilmesini sağlayacak sanayi üretimini geliştirme torba yasasının derhal geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı. Muğla ve 13 ilçesinde mülki amirlere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na faks ve elektronik posta yoluyla yaklaşık 5 bin dilekçenin gönderildiği belirtildi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Belediyesi Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title