Haberler

Mübarek, İran'ı Vurmanın Tehlikeleri Konusunda Uyardı

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, İran'ın vurmanın, Orta Doğu'da ve dünyada istikrarın sonu anlamına geleceği uyarısında bulundu.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, İran'ın vurmanın, Orta Doğu'da ve dünyada istikrarın sonu anlamına geleceği uyarısında bulundu.

Ahbar El Yom gazetesinin haberine göre Mübarek, bugün yaptığı bir açıklamada, İran'ın vurulmasının yaratacağı tehlikelere dikkat çekti.

İran aleyhindeki suçlamalar ve bölgedeki istikrarsızlığın sorumluluğunun İran'a atılması hakkındaki bir soruya Mübarek, ''İran ile ABD'yi karşı karşıya getiren sorun, doğrudan diyalog ve diplomasiyle çözülmelidir, çünkü İran'ı vurmak, Orta Doğu ve bütün dünyada istikrarın sonu anlamına gelir'' yanıtını verdi.

İran'ın bölgede önemli bir ülke olduğunu belirten Mübarek, ''Ülkeler arasındaki ilişkileri, bir ülkenin bir başka ülkenin içişleri müdahale etmesini engelleyen anlaşmalar ve sözleşmeler belirler'' ifadesini de kullandı.

Amerikan yönetimi, Tahran ile doğrudan diyaloga girmeyi reddediyor ve İran'ın bu ay sonuna kadar uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya almaması halinde BM Güvenlik Konseyinin bu ülkeye yaptırım uygulaması için acilen müdahalede bulunmasını istiyor.

Tahran ise, BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi Fransa, Çin, İngiltere, Rusya ve ABD'nin yanı sıra Almanya'nın nükleer faaliyetleri konusunda yaptığı teklife 22 ağustosta yanıt vermeye hazırlanıyor.

Büyük güçler, Tahran'ın sivil nükleer programını atom bombası yapmakta kullandığından endişe ederken, İran, sivil amaçlı programına devam edeceği konusunda ısrar ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title