Haberler

MTTB, Kobani'ye Destek Gösterisi Düzenleyenleri Protesto Etti

Güncelleme:

Konya'da Milli Türk Talebe Birliği üyesi bir grup, IŞİD'i protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri düzenleyenleri protesto etti.

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler- Konya'da MTTB üyesi bir grup, IŞİD'i bahane ederek gösteri düzenleyenleri protesto ettiKONYA (AA) - Konya'da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi bir grup, terör örgütü IŞİD'i bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyenleri protesto etti.Zafer Meydanı'nda toplanan MTTB üyesi bir grup, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırılarını bahane ederek bazı şehirlerde sergilenen şiddet eylemlerini kınadı. Sık sık tekbir getiren grup, PKK ve IŞİD aleyhine slogan attı. Grup adına açıklama yapan Abdullah Kayadibi, IŞİD ve PKK'nın bölge halklarına zarar verdiğini söyledi.Kürt milliyetçiliği yapanların Türkiye'deki Kürt halkına zarar verdiğini aktaran Kayadibi, aynı şekilde IŞİD'in de İslam'da olmayan uygulamalarıyla savundukları değerlere zarar verdiğini bildirdi.Kayadibi, yaşanan olayların tek çözümünün İslam'ın birleştirici özelliğinde olduğunu işaret ederek "Bu süreçte ümmet kavramının önemini yeniden idrak etmemiz gerekir. Her iki terör örgüte de insanları öldürmeyi bırakıp, vahşetten uzak durması gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu.Açıklamanın ardından bir süre yürüyen grup, daha sonra dağıldı. -IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler-MTTB üyesi bir grup

Kaynak: AA / Güncel

Kobani Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title