Haberler

Mtso AB Bilgi Merkezi'nin Bu Yıl Ki Hedefi Mesleki Eğitim

Mersin Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi'nin bu yılki hedefinde gençler ve mesleki eğitim ön planda olacak. Yıl boyunca sosyal ve tematik etkinlikler gerçekleştirecek AB Bilgi Merkezi, özellikle meslek liselerinde AB bilinci oluşturmak için çalışacak, kadınlar ve mülteciler gibi dezavantajlı gruplara öncelik verecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi, sorumlu olduğu Mersin, Adana ve Antakya'da 2016 yılında gerçekleştireceği etkinlik ve projeleri kamuoyu ile paylaştı. AB Bilgi Merkezlerinin kuruluşunun 20'nci yıl dönümünde MTSO'da düzenlenen basın toplantısına, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Aşut, Türkiye'nin AB'ye katılma hedefinin uzun bir geçmişe dayandığını anımsatarak, Türkiye'nin AB'ye yöneliminin de gerek ekonomik gerek sosyal gerekse kültürel anlamda bir entegrasyonu sağlama hedefi olduğunu söyledi. Bu entegrasyonun sağlanmasının, toplumun doğru ve hızlı bilgilendirilmesine bağlı olduğunu belirten Aşut, bu amaçla 1996'dan bu yana MTSO bünyesinde bir AB Bilgi Merkezi bulunduğunu dile getirdi.

Mersin'in, Türkiye'nin AB üyeliği yolunda gösterdiği çabalara her zaman katkı koyan bir kent olduğunu vurgulayan Aşut, bu çerçevede ekonomik, sosyal ve kültürel entegrasyonun sağlanmasına yönelik sayısız projenin içinde yer aldığını kaydetti. Özellikle AB Çerçeve Fonu'nun finanse ettiği RİS Mersin projesinin çok etkin ve verimli kullanıldığına işaret eden Aşut, bu destekle Mersin'in bir dönüşüm yaşadığını ve oluşturduğu mükemmel örnekle bölgesel inovasyon stratejilerinin Türkiye'deki kalkınma ajansları tarafından desteklenmesine vesile olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin daha demokratik, daha çağdaş ve daha evrensel ilkelerle bütünleşmiş bir ülke olma hedefine sadece devletin politikaları, birkaç yasa veya birkaç kurumun çabası ile ulaşılamayacağının altını çizen Aşut, bu yöndeki çalışmalarında her zaman Mersin basınının desteğini gördüklerini de ifade etti. Aşut, "Bu hedefe ulaşmak, toplumun her katmanının bunu içselleştirmesi ve desteklemesiyle mümkündür. Mersin basının bu projelerinin tanıtımına verdiği destek aslında ülkemizin AB üyeliğine verdiği destektir" dedi.

"MERSİN, AB MÜZAKERE SÜRECİNİN PASİF DEĞİL, AKTİF KATKI KOYUCUSU OLDU"

Mersin iş dünyasının AB Bilgi Merkezi ile sadece AB projelerine, ekonomik iş birliklerine veya hibe-destek gibi konulara odaklanmadığını belirten Aşut, aynı zamanda, üyelik müzakerelerinin tüm fasıllarını yakından izlediklerini kaydetti. Aşut, "Gerektiğinde her iki tarafa da görüşlerimizi, eleştirilerimizi ve yapıcı önerilerimizi bildirdik. Mersin bu süreci pasif olarak izleyen değil, düşünce ve önerileriyle aktif bir katkı koyucusu olmuştur. İşletme ve sanayi politikalarından tüketicinin ve sağlığın korunmasına, fikri mülkiyet hukukundan şirketler hukukuna, sermayenin serbest dolaşımından vizelere, çevreden bilime, gıda güvenliğinden bölgesel politikalara kadar önemli her konu ve fasılda düşüncelerimizi söyledik ve bu sürecin aktif parçası olduk" diye konuştu.

MTSO olarak AB Bilgi Merkezi aracılığıyla AB ile ortak projelere devam edeceklerini bildiren Aşut, AB ile ilişkilerde gün geçtikçe Türkiye'nin gücünün arttığına da işaret etti. Geçmiş yıllarda AB'den gelen paraların kullanım alanlarında katı kurallar olduğunu ve esneklik tanınmadığını anımsatan Aşut, artık yerele daha uygun bir yapıya dönüştüğünü ve projelerin yerel ihtiyaçlar gözetilerek hazırlanabildiğini söyledi.

MTSO olarak en önemli konularının eğitim olduğunu, bu bağlamda 2016 etkinlikleri kapsamında özellikle mesleki eğitime ağırlık verileceğini aktaran Aşut, "Bizim, insanımızı yukarıya doğru taşımamız lazım. Yabancı dil bilen, teknolojiyi kullanan personel yetiştirmemiz lazım. Mesleki eğitimde farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ülkenin mühendislerin yanında teknolojiye hakim, yabancı dilini geliştirmiş, eğitimli alt kademe personele de ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLERDE MESLEK LİSELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Aşut'un konuşmasının ardından 2016 yılında gerçekleştirecekleri projelere ilişkin bir sunum yapan AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Benin Ergenç ise bölgesel ve tematik olmak üzere birçok etkinliği hayata geçireceklerini belirtti. Bu kapsamda meslek liselerinde AB bilinci oluşturmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde etkinlik düzenleyeceklerini bildiren Ergenç, ayrıca Sosyal İnovasyon etkinliğinde de toplumun, toplumsal değişim için yeni projeler ve çözümler üreten yeni yöntemleri geliştirme ve yaygınlaştırma konusunda sahip olduğu bilgi birikimini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla ilköğretim öğrencilerine yönelik tematik etkinlikler düzenleneceğini kaydeden Ergenç, aynı şekilde 5 Haziran Dünya Çevre Günü, Dünya Mülteci Günü, 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde de tematik etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Ağ geliştirme faaliyetleri kapsamında engelliler, gençler ve medya ile çeşitli çalışmalar yapılacağını ifade eden Ergenç, festival ve fuarlarda stantlar açacaklarını, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Denizli ile ortak forumlar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerafettin Aşut Avrupa Birliği Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title