Haberler

Mtosb'de Sabri Tekli Yeniden Başkan Seçildi

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) 13. Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut başkan Sabri Tekli, 116 oyla yeniden başkan seçildi.

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin (MTOSB) 13. Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Sabri Tekli, 116 oyla yeniden başkan seçildi. Tekli, "Arkadaşlarımız ile birlikte Mersin sanayisinin gelişimi ve MTOSB'nin daha yaşanabilir bir alan olabilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

MTOSB'nin 13. Olağan Genel Kurulu MTOSB konferans salonunda yapıldı. Genel Kurula, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol ve çok sayıda sanayici katıldı.

MTSO Başkanı Aşut, genel kurulda yaptığı konuşmada, üreten bir kent olabilmek için sadece tarımın, küçük sanayi mantığının yeterli olmadığını belirterek, MTOSB'nin kuruluşunu anlattı. Aşut, "Gerçekten üreten, katma değerli üreten, istihdam yaratan ve ihracatla gerçek zenginliği yaratan bir sanayi kenti olmak için organize sanayi bölgesi Mersin için elzemdi. Bizden önceki değerli büyüklerimizin katkılarıyla ilimizin sanayisinin gelişmesi adına bu ihtiyaç görüldü ve 1976 yılında MTOSB'nin kuruluşunun adımları, Mersin ve Tarsus odalarının, dönemin yerel yönetimlerinin ve Valiliğinin çabaları ile atıldı. Ne mutluyuz ki, birçoğumuz bu sürecin başından sonuna veya çeşitli aşamalarının içinde olma şansını elde ettik" diye konuştu.

Bu süreçte, MTSO olarak sanayiyi ve sanayiciyi asla ihmal etmediklerini ve ikinci planda bırakmadıklarını vurgulayan Aşut, "Bir sanayici oda başkanı ve geçmiş dönemlerde MTOSB'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapmış bir kardeşiniz olarak, bugün üzerinde üretim yaptığımız bu çorak ve atıl toprakların katma değer üreten yerlere dönüşmesinde adım adım çalıştık, birlikte emek verdik. Kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. 1976'da atılan bu adımla, 1985'de kurulan Müteşebbis Heyetiyle, 1992'de yer seçimiyle, 1994'de başlayan inşaatıyla, 1997'de belirlenen genişleme alanıyla, tüm bu süreçlerde emek veren insanlara yaptığımız bu teşekkür bir vefa borcudur" ifadelerini kullandı.

Aşut: "Meslek lisemizden elimizi çekmemeliyiz"

Yılların emeği sonucunda kurulan MTOSB'yi daha da ileriye taşıma sorumlulukları olduğunu dile getiren Aşut, "Bunun yolu birlik ve beraberliktir. Kısır çekişmelerle kaybedecek zamanımız yok. Basit kavgalarla yeni yüzyılın imalat devrimini, üretim devrimini ıskalamamalıyız. Dünya Sanayi 4.0'ı gerçekleştirirken bizler seyreden konumunda olamayız. Organize Sanayi Bölgesi bir değerimizdir. İçindeki meslek lisemiz diğer değerimizdir. Sanayimizi geliştirecek gerçek güç insan kaynağıdır ve bu okul bize bu vasıflı kaynağı yetiştirmek zorundadır. Sanayicimizin emeği ile kurulan bu okulun müfredatı, MTOSB'deki firmaların ihtiyacı olan insan kaynağını yetiştirmelidir. Bu anlamda bu okul en az kendi işletmelerimiz kadar önemlidir" şeklinde konuştu.

1/100 binlik planların bugüne kadar Mersin sanayisinin önünde bir engel olduğunu ama bunu da aşacaklarını belirten Aşut, şöyle devam etti: "Limanımız, güçlü lojistik gücümüz, Serbest Bölgemiz, etkin hava, deniz, kara yolumuz var. Bunlarla bölgemiz Türkiye'nin üretim anlamında yeni Marmara'sı olma yolunda ilerlemektedir. Bence en önemli eksiğimiz profesyonel anlamda yetişmiş endüstri çalışanıdır. İşte bundan dolayı, özellikle OSB içinde bulunan ve kuruluşunda büyük emeğimiz olan meslek lisemizden elimizi çekmemeliyiz. Bu eğitim kurumlarının Cumhuriyetçi, Atatürk ilke ve devrimlerinin ruhunu anlayan, laik ve vatansever gençler yetiştirmesi adına daha çok çaba göstermeliyiz."

"OSB'mizin kalitesini yükseltmek hepimizin görevi"

Teknolojinin, üretimi ve ekonominin yönünü belirlediği günümüzde OSB yönetimlerinin, sanayiciden birkaç adım önde ve yönlendiren olması gerektiğinin altını çizen Aşut, şunları söyledi: "Zaman zaman kendi içimize fazla dönüyoruz ve dışımızdaki dünyayı unutuyoruz. Bu anlamda bilgi önümüzü açacak tek silahımızdır. Burada üretiyoruz, buradan ekmek yiyoruz. O halde OSB'mizin kalitesini yükseltmek de hepimizin görevidir. Kentimizin önemli bir değeri olan, ekonominin lokomotiflerinden biri olan Mersin-Tarsus OSB'sini bugünlere taşıyan geçmiş tüm yönetimlere ve seçilecek olan yeni yönetime şimdiden başarılar diliyorum."

Aşut'un konuşmasının ardından yapılan seçimde Tekli ve Nane'nin listeleri yarıştı. 186 oy kullanılan seçimde, oyların 67'si mavi listeye, 116'sı ise beyaz listeye kullanılırken, 3 oy ise geçersiz sayıldı.

Oylama sonrasında kazanan beyaz liste Sabri Tekli, Tufan Ballı, Orhan Kahveci, Halit Altun, Kürşat Haddat, Hasan Yıldırım, Veysel Memiş ve Yılmaz Akyüz'den oluştu.

Tekli: "Mersin sanayisinin gelişimi için elimizden geleni yapacağız"

Yeniden seçilen Sabri Tekli, yaptığı konuşmada, "Bugün burada MTOSB'nin geleceği için bir araya gelen tüm sanayicilerimize şükran borçluyum. Her iki listedeki arkadaşlarımız da MTOSB'nin geleceği için çalışan, kendi zamanlarından ayırarak Mersin sanayisinin gelişimi için çaba sarf eden arkadaşlarımız. Göreve yeni gelen arkadaşlarımız ile birlikte Mersin sanayisinin gelişimi için, MTOSB'nin daha güzel, daha yaşanabilir bir alan olabilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Şerafettin Aşut Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title