Haberler

    Ms ve Google'ı 2010'da Neler Bekliyor?

    Ms ve Google Arasındaki Amansız Mücadele Bitmedi, Yeni Başlıyor! İşte Bu Yıl Şahit Olacaklarımız...

    Bilişim dünyasının iki devi arasındaki rekabet 2009 yılında iyiden iyiye kızıştı. Kendi alanlarındaki en büyük rakiplerinin bu yıl bir adım önüne geçebilmek için kıyasıya bir çekişme yaşadılar. Ama eğer bunun rekabette son nokta olduğunu düşünüyorsanız yanıldınız, çünkü her şey daha yeni başlıyor...

    Her iki firmanın da birinci hedefi internetin en büyüğü olabilmek. Google açısından bu gelir kaynaklarını arttırmak için yeni gelir kapıları oluşturmak anlamına geliyor. Microsoft içinse internet ayak uydurması gereken çok önemli bir araç. Yani bir anlamda Google büyümesini devam ettirmek için, Microsoft ise değişen şartlara ayak uydurmak için internet üzerindeki etkisini arttırmak zorunda.

    2009 yılında her iki firmada bir anlamda rakibinin çöplüğünde var olma savaşına giriştiler. Microsoft çok önemli insan gücü maddi kaynak ayırarak arama konusunda Bingile önemli bir atılım yaptı. Google ise Chrome OS ile Microsoft'un en güçlü olduğu yerden, yani işletim sisteminden saldırıyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title