Haberler

Mourınho Inter'in Başında İlk Basın Toplantısını Yaptı

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) Şampiyonu Inter'in Yeni Teknik Direktörü Jose Mourinho, İtalyan Ekibiyle Resmi Sözleşme İmzaladıktan Sonra İlk Kez Basın Mensuplarının Karşısına Geçti.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) Şampiyonu Inter'in yeni teknik direktörü Jose Mourinho, İtalyan ekibiyle resmi sözleşme imzaladıktan sonra ilk kez basın mensuplarının karşısına geçti.

İtalya Şampiyonu Inter'in başına geçen 45 yaşındaki tecrübeli Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho ilk basın toplantısını yaptı. Mourinho'nun İtalyan gazetecilerle şakalaşması dikkat çekerken tecrübeli teknik adam 3 hafta kadar İtalyanca çalıştığını, İtalyanca'nın İspanyolca ve Portekizce'ye benzediği için kolayca öğrenilebildiğini söyledi. Mourinho, Inter'in Arjantinli kaptanı Javier Zanetti'yle de konuştuğunu ve bir ay için bülbül gibi şakıyabileceğini ifade ederek gülüşmelere yol açtı. Mourinho, büyük bir kulübe geldiğini ve İtalya'da çalışmak istediğini de vurguladığı basın toplantısında, "Özel bir kulübe geldim. Zaten bir kulüp özel olduğu zaman bende özel olurum. Teknik direktörler bulundukları grubun parçasıdırlar. Ancak ben özel olmak istemiyorum sadece futbol tutkusu olan Jose Mourinho olmak istiyorum" dedi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Chelsea'nin başından ayrıldıktan sonra takım çalıştırmayan Portekizli teknik adam Roberto Mancini'nin görevine son verilmesinin ardından Inter'in başına getirilmişti. Inter'le 3 yıllık sözleşme imzalayan Mourinho'nun sezon başına 9 milyon euro alacağı bildirildi. Mourinho, daha önce çalıştırdığı takımlardan Porto'yla 2003 yılında UEFA, 2004 yılında ise Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Tecrübeli teknik adam İngiliz ekibi Chelsea'ye ise 2005 yılında 50 yıl aradan sonra Premier Lig şampiyonluğunu kazandırmış ertesi yıl da takımıyla birlikte aynı mutluluğu yaşamıştı.

(ERS-ERS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title