Haberler

Motosikletli Yardım Melekleri

İngiltere'den geçen hafta kanser hastalarına yardım toplamak için motosikletleriyle yola çıkan iki İngiliz, 4 bin 500 kilometrelik yolculuğun ardından Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'ne geldi.

İngiltere'den geçen hafta kanser hastalarına yardım toplamak için motosikletleriyle yola çıkan iki İngiliz, 4 bin 500 kilometrelik yolculuğun ardından Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'ne geldi.

İngiltere'nin Cheshire kentindeki uçak parçası üreten bir fabrikada çalışan 34 yaşındaki Martın Woodnett ve 45 yaşındaki Malcolm Robertson, ülkelerindeki kanser tarafları derneği (Macmıllan Cancer Support) yararına 2 bin sterlin yardım topladı. İki arkadaş, yardım miktarını daha da arttırmak için çeşitli yollar aradı. Martin Woodnett, anne ve babasını yaşadığı Ortaca'nın Dalyan Beldesi'nde yerleşik yaşayan İngilizler'den de yardım toplama fikrin ortaya attı. Bunun üzerine geçen 21 Mayıs'ta iki arkadaş 1400 ve 990 cc'lim Suziki motosikletleriyle Dalyan'a gelmek üzere yola çıktı. İki arkadaş, bir hafta süren zorlu yolculuğun ardından dün saat 15. 00 sıralarıda Dalyan'a ulaştı. Yardımsever iki İngiliz'i Dalyan Sofra Bar önünde Martın Woodnett'in annesi Frances ile babası Geoffrey Woodnett ve arkadaşları tarafından ıslıklarla karşılanıp, şampanya patlatıldı, havai fişek gösterisi yapıldı.

Martın Woodnett'in ülkelerinde topladıkları yardım kadar Dalyan'da kanser hastaları için bağış toplamayı umduklarını belirterek, "Burayı seçmemizdeki amaç, daha önce burada tatil yapmış olmamız ve ailemin burada olması. İnternet sitemizi de oluşturup, kampanyamızı duyurduk. Eşim babasını kanserden kaybetti. Bu onu ve birlikte yolculuğa çıktığım arkadaşımı çok etkilemişti. Biz de buradan yola çıkarak kanser hastaları için böyle bir yardım toplama arayışına girdik. Bu konuda elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Annemin evine bir yardım kutusu koyup, buradaki hemşehrilerimizden yardım toplayacağız. Bir hafta sonra tekra İngiltereye dönüp, toplanan yardımları derneğe ulaştıracağız" dedi. - Muğla / Ortaca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title