Haberler

Motosikletçiler Motosiklet Hırsızlarını Emniyet Önünde Protesto Etti

İstanbul'da özellikle yarış motosikletlerini çalan hırsızlık şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişi adliyeye sevk edildi.

İstanbul'da özellikle yarış motosikletlerini çalan hırsızlık şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye çıkışı sırasında bir grup motosikletli emniyet müdürlüğü önünde hırsızları protesto etti. Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu ise operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, "İstanbul Emniyetinin bu hassasiyeti, motosikletle ilgili önemli konuların değişeceğinin bir göstergesidirö diye konuştu. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise yaptığı yazılı açıklamada İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teşekkür etti.

6 AY TAKİP EDİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü'ü tarafından 6 ay önce motosiklet hırsızlığı yaptığı tespit edilen bir çete takibe alındı. Savcılıktan alınan dinleme kararlarının ardından çete üyeleri tek tek belirlendi. Kimlik ve adres tespitlerinin tamamlanmasının ardından önceki sabaha karşı İstanbul ve Trabzon'da 38 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. İstanbul'un Bahçelievler, Kağıthane, Esenyurt, Ümraniye, Avcılar, Esenler, Güngören, Büyükçekmece ilçeleriyle, Trabzon'da 2 adrese yapılan baskında 20 kişi gözaltına alındı.

SİLAHLARI ÇATIDA SAKLAMIŞLAR

Baskın yapılan evlerde adeta bir cephanelik ele geçirildi. Ele geçirilen 2 adet M-16 tüfek görünümlü otomatik av tüfeği, hayalet silah olarak bilinen 2 adet Glock tabancanın aralarında bulunduğu 6 tabanca ve çok sayıda mermi incelenmek üzere polis kriminal laboratuarına gönderildi. Silahların şüpheliler tarafından oturdukları evlerin çatı katlarına gizlendiği ve polis tarafından bulunduğu öğrenildi.

ÇALAR ÇALMAZ MOTOR VE ŞASİ NUMARALARINI SİLİYORLARMIŞ

Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda hırsızlık çetesinin çalışma yöntemleri de ortaya çıkarıldı. Motosikletlerin büyük kısmını park edildiği yerlerden direksiyon kilitlerini kırıp çılaştırarak çalan hırsızların bir bölümünü ise kapalı kasa kamyonetlere koyarak götürdüğü tespit edildi. Çalınan motosikletlerin aynı gün motor ve şasi numaralarının silindiği daha sonra parçalanacakları atölyelere götürüldüğü öğrenildi. Tamamen parçalara ayrılan motosikletlerin yedek parça olarak pazarlandığı belirtildi.

17 MOTOSİKLET ELE GEÇİRİLDİ

Polis soruşturması sonucunda şüphelilerle birlikte toplam 17 motosiklet ele geçirildiği ayrıca çok sayıda motosiklet parçası bulunduğu öğrenildi. Bu parçalarla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.

MOTOSİKLETLİLER EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE PROTESTO YAPTI

Hırsızlık şüphelilerin adliyeye gidişi sırasında bir grup motosikletli Asayiş Şube Müdürlüğü önünde toplanarak hırsızları protesto etti. Motosikletli grup adına konuşan Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy "Bu konuda çok dertliyiz. Günde 4-5 motosiklet çalınıyor. Bu hırsızlar bisiklet hırsızlığı ile bir tutuluyor. Fiyatı 50-60 bin liraya kadar çıkan motosikletlerimizi kapalı parka koymamıza rağmen çalıyorlar. Her akşam yatarken motosikletimizi sabah yerinde bulmak için dua ediyoruzö dedi. Motosikletli gruptan bazı kişiler adliyeye çıkarılan şüphelilerin resimlerini çektiği görüldü.

MOTOSİKLET FEDERASYONUNDAN TEŞEKKÜR

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise, operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "İstanbul Emniyeti'nin yapmış olduğu kusursuz takipten sonra büyük bir suç şebekesini dize getirmesi yüreklere su serpmiştir. Büyük bir fedakarlıkla gerçekleştirilen bu dev operasyonda emeği geçen güvenlik mensuplarımıza federasyon ve camia olarak müteşekkirizö dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU KENAN SOFUOĞLU'DA YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Motosiklet hırsızlarına yönelik operasyonla ilgili Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da yazılı bir açıklama yaparak İstanbul Emniyetine teşekkür etti. Dünyanın her yerinde "trafikte korunması gereken araçö olarak kanunda yer bulmasına rağmen, Türkiye'de trafik kanununda tarifi olmayan motosikletin ayrıca hukukçular arasında zaman zaman "açıkta bırakılan eşyaö muamelesi görmesine dikkat çeken Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, "İstanbul Emniyetinin bu hassasiyeti, motosikletle ilgili önemli konuların değişeceğinin bir göstergesidir dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Yunus Uçar Kenan Sofuoğlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title