Haberler

Motosiklet Sürücülerinin "Katil Bariyer İstemiyoruz" Eylemi

- MOTOSİKLET sürücüleri kazalarda çok sayıda ölümlere neden olan ve bıçak etkisi gösteren demir bariyerlere dikkat çekmek için "Katil bariyer istemiyoruz" sloganıyla bir araya geldi.

- MOTOSİKLET sürücüleri kazalarda çok sayıda ölümlere neden olan ve bıçak etkisi gösteren demir bariyerlere dikkat çekmek için "Katil bariyer istemiyoruz" sloganıyla bir araya geldi. Ölümlerin engellemesi için farklı bir bariyer sistemi kurulmasını isteyen motosiklet sürücülerine sosyal medya üzerinden de bir çok ünlü isim destek verdi.

Fatih'te bir araya gelen çok sayıda motosiklet grubu kaza sonrası ölümlere neden olan ve "katil bariyer" olarak adlandırdıkları yol kenarlarındaki demir bariyerlere dikkat çekmek amacıyla toplandı. Yaşanan ölümlü kazalar sonucu seslerini duyurmak isteyen motosiklet sürücülerine Doğukan Manço gibi ünlü isimlerde sosyal medyadan yayınladıkları videolarla destek oldu. Geçtiğimiz günlerde, motosiklet sürücüleri tarafından başlatılan kampanyaya dünya motosiklet şampiyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden "Katil bariyer istemiyoruz" başlığıyla paylaşmış  Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan 'a görüşme yaptıklarını duyurmuştu.

"GİYOTİN GİBİ"

Bir araya gelen ve başlattıkları kampanyayla seslerini duyurmak isteyen motosiklet sürücülerinden Levent Pervane, 'Katil bariyer istemiyoruz' demek için bir araya geldiklerini söyleyerek," İnşallah yetkili mercilerde bizim sesimizi duyar. ölümlerin önüne geçmek için gerekli adımları atarlar. Güvenlik açısından bizler her türlü önlemimizi alıyoruz. Kazalarda bir çok faktör var sürücü, yol, hava gibi. Bariyerlerde maalesef ölümcül sonuçlara sebep oluyor. Mevcut bariyerler iyileştirilerek bir çok ölümün önüne geçilebilir. Dik demirler motosikletlileri giyotin gibi biçiyor" diye konuştu.

"BU BARİYERLER BİZLERİN KATİLİ"

Motosiklet sürücüleri de bariyerlerin çok yüksek olduğunu ve alçak olması durumunda dik demirlere çarpmayacaklarını belirtti. Farklı bariyer sistemlerinin uygulanmasını isteyen başka bir motosiklet sürücüsü Aşır Ergin ise, "Araç olsak dört tekerli olsak bariyere çarpıp yolda kalabiliyoruz ama motosikletliler olarak düştüğümüzde araya girerek uzuvlarımızı kaybediyoruz. Bu yüzden yoğun kanamadan dolayı arkadaşlarımız hayatını kaybediyor" dedi. Yakınını bir motosiklet kazasında kaybeden bir başka motosiklet sürücüsü ise olması gereken bir bariyeri örnek göstererek yetkililere seslendi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Motosiklet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title