Haberler

Motosiklet Federasyonu 2007 Ödül Töreni

Türkiye Motosiklet Federasyonu (Tmf) Başkanlığı, İzmir'de Düzenlediği Törenle 2007 Yılının En İyi Sporcu, Kulüp, İl Kurul Hakemleri ve Yarış Görevlilerine Ödüllerini Verdi. Ödül Töreninin En İlgi Çeken İsmi Türkiye'yi Yurtdışında Temsil Eden Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Oldu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) başkanlığı, İzmir'de düzenlediği törenle 2007 yılının en iyi sporcu, kulüp, il kurul hakemleri ve yarış görevlilerine ödüllerini verdi. Ödül töreninin en ilgi çeken ismi Türkiye'yi yurtdışında temsil eden Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu oldu.

2007 sezonu boyunca MotoGP ve uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapan TMF'nin organizasyonuyla gerçekleşen ödül törenini manken Ece Gürsel sunarken, gecede 17 ayrı dalda toplam 147 kupa sahiplerini buldu. Şampiyonluk kupasını TMF Asbaşkanları Hamit Abbasoğlu ve Süleyman Memnun'dan alan Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, son dönemde yoğun ödül töreni programları nedeniyle tatlı bir koşturmaca içerisinde bulunduğunu belirterek, töreni düzenleyen TMF'ye teşekkür etti. Salonu dolduranların

yoğun tezahüratıyla kupasını havaya kaldıran Sofuoğlu, İHA'ya yaptığı açıklamada, TMF'nin düzenlediği gecenin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Çok güzel bir gece ve benim için çok anlamlı. Burada tamamen motosiklete gönül vermiş, Türkiye'nin en iyi motosiklet kullanan insanlarıyla bir aradayız. Son bir haftamın tamamı ödül törenlerinde geçti diyebilirim. Elbette benim için en güzeli buydu" diye konuştu.

2008 sezonu hedeflerini de açıklayan Kenan Sofuoğlu, "2008'de Superbike'ta yarışacağım ve zor bir kategori olacak. Önümüzdeki yılı tamamen tecrübeye ayırdım. Bunun yanı sıra yine iyi dereceler yapıp kürsüye çıkmak istiyorum. Kazandığım bu tecrübeleri de 2009 yılı yarışlarında kullanmam gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sezonun 13 yarışında 12 kez kürsüye çıkan 23 yaşındaki sporcu, en yakın rakibine 143 puan fark atarak Dünya Supersport Şampiyonu olmuştu.

(UÇ-YK-İY-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title