Haberler

Mosturoğlu: Yayın Hakları, Rekabeti Engelliyor

Fenerbahçe 100. Yıl Spor ve Bilim Kongresi'ne Son Gün Oturumlarıyla Devam Edilirken, "Sporun Ekonomik Boyutu" Konulu Panel, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Futbol Federasyonu Eski Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu'nun Katılımıyla Yapıldı.

Fenerbahçe 100. Yıl Spor ve Bilim Kongresi'ne son gün oturumlarıyla devam edilirken, "Sporun Ekonomik Boyutu" konulu panel, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Futbol Federasyonu Eski Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki panelin konuşmacılarından Şekip Mosturoğlu, Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki lig yapıları ile yayın hakları statüleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de yayın haklarının Futbol Federasyonu tarafından kullanıldığını anlatan Mosturoğlu, "Tahkim Kurulu kararı ve ardından yargı kararıyla Futbol Federasyonu kanuni zorunlu vekil olarak tanınmış. Yayın hakları ile ilgili olarak Futbol Federasyonu için yargı kararı ile de kesinleşmiş olan, 'Kanuni zorunlu vekil' tanımlaması tartışılmalı. Bu şekliyle yayın hakları konusu, rekabeti engelleyici bir durumda" diye konuştu.

Mosturoğlu ayrıca, kulüplere yönelik yapılacak 1-2 puanlık vergi indirimlerinin, sponsorluk gelirlerinden daha fazla katkı sağlayacağını ve bir çok Anadolu kulübünün bu şekilde nefes alabileceğini de sözlerine ekledi.

KAPULLUOĞLU: "SÖZLEŞMELER ÖZENSİZ YAPILIYOR"

Futbol Federasyonu Eski Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu ise konuşmasında, sporcular ve kulüplerin sözleşme yaparken yeterli özeni göstermediklerini söyledi.

Transfer dönemlerinde acele kararlar alındığını aktaran Kapulluoğlu, “Netice olarak senede 300'den fazla ihtilaf dosyası geliyor. Uluslararası alanda da böyle bir ünümüz var. FIFA'nın en iyi müşterilerinden biri Türk kulüpleri” ifadesini kullandı.

Kapulluoğlu ayrıca, yeni hazırlanan spor yasasında Tahkim Kurulu kararlarının, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) götürülmesinin önünün açıldığını da dile getirerek, "Hazırlanan bu uygulama yerine, Türkiye, bağımsızlığı garanti edilmiş bir yargı yapısı oluşturup, yerli ve yabancı tüm oyuncuların hukuki ihtilaflarını Türkiye'de çözebilmeli. İtalya'nın da yaptığı gibi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title