Haberler

Moskova'ya Giden Demirtaş, Lavrov'la Görüştü

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la bir araya geldi. Görüşmeye Lavrov'un IŞİD'le ilgili sözleri ve Demirtaş'ın uçak kriziyle ilgili sözleri damga vurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP Dışilişkiler Sorumlusu Nazmi Gür'den oluşan heyet, Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un resmi daveti üzerine Moskova'ya giden HDP heyetini havaalanında çok sayıda Kürt işveren ve kurum temsilcisi karşıladı.

BAKANLIĞA YÜRÜYEREK GİTTİLER

Demirtaş, kaldığı otelden beraberindekiler ile yürüyerek Rusya Dışişleri Bakanlığı'na geçti ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi.

LAVROV: IŞİD'E KARŞI SAVAŞAN GÜÇLERLE AKTİF İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda saat 11.00 (TSİ 10.00) civarında başlayan görüşmenin başında kısa bir değerlendirmeye yapan Lavrov, Rusya'nın IŞİD'e karşı savaşan güçlerle aktif işbirliği yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Lavrov, Moskova yönetiminin HDP'nin Suriye konusundaki değerlendirmelerini de dikkate alacaklarını kaydetti.

DEMİRTAŞ: BU ZOR DÖNEMDE RUSYA İLE OLAN İLİŞKİLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Demirtaş, görüşmenin basına açık bölümünde, 'bu zor dönemde' Rusya ile olan ilişkilere büyük önem verdiklerini söyledi. Lavrov ise Demirtaş'la Suriye'deki durumu da görüşmek istediğini belirtti.

DEMİRTAŞ: UÇAĞIN DÜŞÜRÜLMESİ DOĞRU DEĞİLDİ

Bununla birlikte Lavrov Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesinin Rusya'nın Türkiye halkıyla olan ilişkileri etkilemediğini de vurguladı. Demirtaş da bunun üzerine Ankara'nın Rus uçağını düşürmesinin doğru bir karar olmadığını söyledi ve "Şimdi bu durumdan çıkış yolları aramalıyız" dedi.

Rusya Dışişleri Sergey Lavrov ile görüşmesi sırasında konuşan Demirtaş, "Türkiye-Rusya arasında çok kritik günlerin yaşandığı bir dönemde bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Ortadoğu genelinde de çok tarihi günler, tarihi sorunlar ve çözüm arayışlarının yaşandığı bir dönem." yorumunda bulundu.

"ÖZGÜR TOPLUMU VAR ETMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Partisi hakkında bilgi veren Demirtaş, şunları söyledi: "Biz ülkemizde çoğulcu demokrasiyi; bütün kültürlerin, inançların ve kimliklerin bir arada yaşayabileceği özgür bir toplumu birlikte var etmek için mücadele eden bir siyasi partiyiz. Hem ülkemizin içinde toplumsal barış hem de komşularımızla ve bölgede barış içinde yaşamayı büyük bir ilkesel duruşla savunuyoruz. Bu çerçevede Türkiye-Rusya tarihi ilişkilerine çok önem veriyoruz. Bu ilişkinin bu dönemde bir zorluk yaşıyor olmasından da üzüntü duyuyoruz. Doğrusu Türkiye'deki bir muhalefet partisi olarak dış politika anlayışımızda gerilime dayalı veya gerilim üzerinden politika üretmeye dayalı bir çizgiyi benimsemediğimizi hep belirttik."

"DEVLETLER ARASINDA SORUN YAŞANABİLİR AMA..."

"Rusya uçağının bu çerçevede düşürülmesini doğru bulmadığımızı ve üzüntümüzü açıkça belirttik ve bu konuda hükümetin tutumunun yanlış olduğunu ifade ettik." diyen Demirtaş, "Devletler arasında sorun yaşanabilir, kriz çıkabilir ama her zaman diplomatik kanalların açık olması ve sorunların diyalogla çözülmesi yolunu benimsedik. Şu saatten itibaren de Türkiye-Rusya arasındaki bu krizin iki topluma da zarar vermeyecek şekilde ele alınması ve krizin halklara zarar vermeyecek bir boyutta çözüme doğru gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de yaşayan yurttaşların mevcut krizde bir sorumluluğu yok." vurgusunu yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Selahattin Demirtaş Moskova Rusya Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (613)

hakim:

kendim aslen kürdüm, ama biz kürtler bu hain hdp e karsi ayaklanmaliyiz. kürtler tarihte böyle durumda türkiyenlen yani vatanimla hep birlikte olmulardi. hdp su an büyük hainlik icindedir...

21
59
yanıtYanıtla
artvin:

O kariyer pesinde degil dir istedigi gibi gorusur siz herseyinizi vermek istediniz rusya gine sizinle gorusmediler simdi de karalamaya basliyorsunuz

40
33
yanıtYanıtla
PoyrazMobil-ANDROID:

hellal sana Demirtaş 20milyon Kürt arkandayız

21
50
yanıtYanıtla
Vatancı:

olsa olsa 3 milyonsunuz oda hristiyan kökenli kürtler. . gerçek müslüman Kürtler Türkiye İle beraberdir.

yanıt4
yanıt1
türkmen:

yeter la hala işini görmedinmi bırakta birazda biz geçek bu dansözün arkasına

yanıt2
yanıt1
....:

kürtleri kariştirma fistanlı . . . . . . noktalı yerleri hoşuna gitmeyecek şekilde doldurdum ben

yanıt0
yanıt0
Salt:

Ne yirmisi 40 milyon kurt var turkiyede

yanıt1
yanıt0
21 zaza:

selooo allah bin türlü belanı versin güzelim suru kana bulandırdın. . .

59
9
yanıtYanıtla
bu hainler:

merhaba, ya bu hain kalleş ! kürt Terörist başı Rusya''da Ne işi var. biz bu Cahil bölücüyü hapiste görmek isterdik.

41
21
yanıtYanıtla
Zaza:

Ulan silho memleketi satmaya gittin

40
20
yanıtYanıtla
Tüm 613 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title