Haberler

Moskova: Rusya Ordusu Modernleştirme ve Profesyonelleşme Çalışmalarına Hız Verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Modern Silah Sistemlerine Sahip Olsa Bile Rusya Kuvvetlerinin Herhangi Bir Potansiyel Saldırganı İmha Edebilmesi Gerektiğini Söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, modern silah sistemlerine sahip olsa bile Rusya kuvvetlerinin herhangi bir potansiyel saldırganı imha edebilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya haber ajansları, bugün ordu komutanları ile bir toplantı yapan Putin'in komutanlara yaptığı konuşmada, "Rusya kuvvetleri; modern silah sistemlerine sahip olsa bile herhangi bir potansiyel saldırganı imha edebilecek bir durumda olmalıdır" dediğini bildirdi.

Ajansların haberlerine göre, Rusya ordusunun modernleştirilmesi çağrısında bulunan Putin, askerlerin maaşlarının ve konut imkanlarının artırıldığını açıklayarak "Ordu ve donanmanın teknolojik geliştirilmesi için daha fazla kaynak faaliyete geçirilmelidir. Ordu yüksek kaliteli silah sistemleri ile donatılmalı, haberleşmeler ve radyo-elektronik savaş için modern sistemler geliştirilmelidir" dedi.

Zorunlu askerliğin azaltılması için Rusya ordusunda reform çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Putin, 2008'in sonuna kadar ordu personelinin yüzde 70'inin profesyonel olacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title