Haberler

Moskova: Rusya-gürcistan Krizi

Rusya Duması Başkan Yardımcısı Aşırı Milliyetçi Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Gürcistan ile Rusya Arasındaki Sorunun Çözümü İçin Rusya'nın ABD'yi Örnek Alarak, Gürcistan'ı İşgal Etmesi Gerektiğini İleri Sürdü.

Rusya Duması Başkan Yardımcısı aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Gürcistan ile Rusya arasındaki sorunun çözümü için Rusya'nın ABD'yi örnek alarak, gürcistan'ı işgal etmesi gerektiğini ileri sürdü.

Düzenlediği basın toplantısında Rusya-Gürcistan ilişkileri konusunda detaylı açıklamalarda bulunan Jirinovski, "ABD tüm dünyaya hocalık yapmaya çalışıyor. Öyleyse hocayı örnek alalım. ABD'nin Irak'ı işgal ettiği gibi biz de hemen ordumuzu Gürcistan'a gönderip bu ülkeyi ele geçirelim. Mihail Saakaşvili'yi Saddam Hüseyin gibi yakalayıp mahkemeye verelim ve Gürcistan yönetimine Rusya'nın çıkarlarına uygun bir hükümet getirelim. Gürcistan'da yakaladıklarımızı da Küba'da ayrı bir cezaevi açıp oraya yerleştirebiliriz" dedi.

Gürcistan'ın yaklaşık 200 yıl önce Rusya imparatorluğuna kendi ricasıyla girdiğini belirten Jirinovski, "Maalesef o dönemde Rus Çarı Gürcistan'ın Rusya'ya sadece ve sadece kötülük getireceğini belirten danışmanlarını dinlemeden, sırf Ortodoks Gürcüleri Müslüman Türklerden korumak amacıyla imparatorluğa kattı. Ve 200 yıldan beri biz bu Gürcüleri koruyup besledik. İşte sonunda bize teşekkürlerini askerlerimizi rehin alarak gösterdiler" diye konuştu.

Şimdiye kadar Gürcistan'daki barış gücünde görev yapan yaklaşık 100 Rus askerinin öldürüldüğünü ileri süren Jirinovski, "İlk askerimiz öldürüldüğünde buna karşılık olarak İsrail gibi bir köy veya kasabayı ateşe vermemiz gerekiyordu. O zaman diğer askerlerimizi de öldürmeye cesaret edemezlerdi. Ama Rusya'nın yöneticileri Bolşevik çocuklarıdır. Vatan askerine acımazlar. Halklar dostluğu adıyla Gürcüleri Rus halkı hesabına yedirip kudurtan da bu komünist ideolojidir. Alçak terörist Lenin'in pis cesedi halen Rusya'nın en güzel yerinde bulunmaktadır. Rusya Komünist Partisi Başkanı Zyuganov halen şehirleri dolaşarak, Lenin'in mezarına çiçek bırakmaktadır" şeklinde konuştu.

Gürcü ve Ermeni halklarının hiçbir zaman Rusları sevmediklerini vurgulayan Jirinovski, bu iki halkın Rusya ile birlikteliğinin tek nedeninin Türklere karşı kendilerini korumak endişesinden kaynaklandığını söyledi. Rusya'nın yaptığı ve halen yapmakta olduğu tüm iyiliklere rağmen Ermenistan'ın Rus azınlığı kovduğuna da dikkat çeken Jirinovski, "Bu nankörleri bedava beslemekten artık bıktık. Madem bağımsızlık istiyorsanız başınızın çaresine bakınız. Yok eğer Rusya'nın sizi beslemeye devam etmesini istiyorsanız diz çökerek bunu bizden rica ediniz ve bağımsızlığınızdan da vazgeçerek Rusya'nın bir eyaleti olmakla yetininiz" dedi.

Gürcülerin tembel, içki düşkünü bir halk olduğunu da kaydeden Jirinovski, Rusya'ya yolsuzluğu, rüşveti ve tüm kötülükleri Gürcü ve diğer Kafkas halklarının yaydığını öne sürerken, "Bakınız eski Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri içinde en fazla akademik veya doktora unvanına sahip kişi Gürcistan'da yaşıyor. Gürcüler çok mu akıllılar? Hayır. Akıllı olsalardı dünya bilimine herhangi bir katkıda bulunmaları gerekirdi. Aldıkları diplomaların hemen hemen hepsini rüşvetle satın almışlar. Rusya'dan çaldıkları parayla lüks içinde yaşıyorlar. Rusya'nın böyle nankörleri cezalandırması lazım" diye konuştu.

Putin'in ülke içi ve dünyadaki imajını koruması için Gürcistan'a askeri müdahalenin şart olduğunu da ifade eden Jirinovski, aksi takdirde çeşitli ambargo kararlarıyla bu ülkeyi dize getirmenin çok zaman alacağını belirtirken, Türkiye ve ABD'nin Gürcistan'a sahip çıkması halinde ise Rusya'nın bu bölgeyi de kaybedeceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title