Haberler

Moskova)- Putin: "Deaş'ın Elinde 700 Esir Var"- "Deaş Her Gün 10 Esiri İdam Etmekle Tehdit Ediyor"-...

- Putin: "DEAŞ'ın elinde 700 esir var" "DEAŞ her gün 10 esiri idam etmekle tehdit ediyor" "ABD'nin PYD planı işe yaramadı" "Türkiye Suriye krizinin çözümüne yardım etti"MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, DEAŞ'ın elinde 700 esir bulunduğunu ve teröristlerin her gün 10 esiri infaz...

- Putin: "DEAŞ'ın elinde 700 esir var"

"DEAŞ her gün 10 esiri idam etmekle tehdit ediyor"

"ABD'nin PYD planı işe yaramadı"

"Türkiye Suriye krizinin çözümüne yardım etti"

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, DEAŞ'ın elinde 700 esir bulunduğunu ve teröristlerin her gün 10 esiri infaz etmekle tehdit ettiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya merkezli düşünce kuruluşu Valdai'nin 15'inci yıl etkinliğinde ülkenin uzun dönem kalkınma planlarından bahsetti. Suriye ve güvenlik meselesine değinen Putin, DEAŞ'ın ABD ve Avrupa vatandaşları dahil 700 kişiyi rehin olarak tuttuğunu ve ültimatom verdiğini söyledi. Putin, DEAŞ'ın her gün 10 esiri idam etme tehdidinde bulunduğunu da belirtti.

Fırat Nehri'nin doğusunda ABD'nin PYD/PKK'yı destekleyerek bölgeyi DEAŞ'tan temizleme planına değinen Putin, "Bölgede birçok sorun var. Şimdi Fırat'ın sol kıyısında neler olduğunu görüyoruz, meslektaşlarımız da biliyor. Bu toprak bizim Amerikan ortaklarımızın koruması altında, PYD militanlarına güveniyorlar. Açıkçası bu işe yaramadı, DEAŞ üyeleri çeşitli yerlerde hala varlar" dedi.

"Türkiye, Suriye krizinin çözümüne yardım etti"

Suriye'deki durumu ele alan Putin, askerden arındırılmış bölgenin kurulmasının halen devam ettiğini kaydetti. Suriye krizinin çözümüne yardım ettiğini belirttiği Türkiye'ye teşekkür eden Putin, Ankara'nın Suriye'nin İdlib bölgesi üzerindeki yükümlülüklerini yerine getirdiğine dikkat çekti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ile Batı ülkeleriyle ilişkilere de değindi. Özellikle ABD ile ilişkilerden bahseden Putin, Washington yönetiminin Rusya ile işbirliğine hazır olduğunu ve Amerikan kamuoyundaki Rusya düşmanlığının sona ereceğini ümit ettiğini söyledi.

"En hızlı füze hazır"

Putin, Rusya'nın Avangard hipersonik füzelerini yerleştireceğini de belirtti. Söz konusu silahın diğer bütün hipersonik silahlardan daha gelişmiş olduğuna dikkat çeken Putin, bütün rakiplerin geride bırakılarak, korkacak bir şeyin olmadığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title