Haberler

Moskova: Makarna, Sanat Eserleri İçin Malzeme Oldu

Rusya'nın Başkenti Moskova'da Başlayan 'Hayal Dünyası' Sergisinde En Sık Tüketilen Gıda Ürünlerinden Makarna ve Spagettiden Hazırlanmış Sanat Eserleri Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da başlayan 'Hayal Dünyası' sergisinde en sık tüketilen gıda ürünlerinden makarna ve spagettiden hazırlanmış sanat eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Moskova'daki Krogin Galeri salonunda düzenlenen sergide tüm evreni canlandıran toplam 317 makarna eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Her gün sofralarda görmeye alışık olduğumuz en yaygın gıda ürünlerinden makarnayla evrenin daha iyi tanınmasını hedef alan sergide uzay nesneleri, yıldızlar ve uzaylı gibi figürlere yer verildi. Sergi organizatörlerinden Sergey Dubçik, "Bu sergi aslında ünlü Rus yazar Pavel Hlebnikov'un 'Hayal Dünyası' eserinden esinlenerek hazırlandı. Leonid Tişkov, her zaman yeniliklere açık bir sanatçı olarak kendisinden söz ettirdi. Sergide izlenime sunulan figürlerin hazırlanılmasında İtalyan makarnası, spagettileri ve her bir okul öğrencisinin kullandığı adi yapıştırıcılar kullanıldı. Çok uzak ve belki de yakın bir geleceği simgeleyen serginin bir benzerini artık bundan böyle herkes kendi mutfağında hazırlayabilir" dedi.

Galeriye sığmadığı için sadece çizelgeleri sergilenen bazı eserlerin de ziyaretçiler tarafından büyük dikkatle incelendikleri görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title