Haberler

Moskova: Karadeniz Yunuslarından Moskovalılara Gösteri

Moskova'da Faaliyet Gösteren Yunus Balıkları Gösteri Merkezi, Özel Yılbaşı Programıyla İzleyicilere Güzel Saatler Yaşattı.

Moskova'da faaliyet gösteren yunus balıkları gösteri merkezi, özel yılbaşı programıyla izleyicilere güzel saatler yaşattı.

Noel tatili günlerinde Rusya Bilimler Akademisi'ne bağlı araştırma merkezi olarak kurulan özel gösteri salonuna akın eden binlerce Moskovalı, okyanus ve Karadeniz yunuslarının, deniz aslanlarının gösterilerini izlemenin keyfini çıkarıyor. İnsana karşı dostane tutumuyla ün kazanan yunusların akrobatik hareketleri, birbirinden ilginç dans ve atlayışları ilginç görüntülere sahne oldu. Su altında insan sesini ve müziği duyamamasına rağmen eğiticilerinin en küçük jestlerini anlayarak kendilerine verilen tüm talimatları eksiksiz yerine getiren yunuslar, dünyanın en zeki hayvanlarından biri olduklarını bir kez daha kanıtladı. Karadeniz yunuslarına kıyasla büyüklüğüyle dikkat çeken beyaz okyanus yunusunun eğiticisiyle dans etmesi ve daha sonra eğiticisini sırtında taşıması izleyicileri şaşırtırken, her yaptıkları başarılı hareket sonunda balıkla ödüllendirilen yunusların grup halinde yüzerek izleyicileri selamlamaları da dikkat çekti. Ziyaretçilerden Anna Smorkova isimli kız, gösteriyle ilgili görüşlerini dile getirirken, "Bugün hayatımda ilk kez izlediğim yunus gösterisi gerçekten benim için bir sürpriz oldu. Yunusların bu kadar akıllı ve oyun oynamayı seven hayvanlar olduklarını tahmin etmiyordum. Özellikle Artyom isimli beyaz yunus balığı çok hoşuma gitti. Tüm okul arkadaşlarıma kış tatili sırasında mutlaka bu gösteriyi izlemelerini tavsiye edeceğim" şeklinde konuştu.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülkeye seferler düzenleyen Moskova Yunus Gösteri Merkezi'nin ayrıca ziyaretçilerine yunus terapi hizmeti de verdiği bildirildi. Bu arada gösteri bitiminde ziyaretçilerin yunuslarla fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdukları görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title