Haberler

Moskova: Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi Toplantısı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konferansı (Keik) Toplantısına Katılmak Üzere Moskova'yı Ziyaret Eden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Bugün Rus Meslektaşı Sergey Lavrov ile Biraraya Geldi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konferansı (KEİK) toplantısına katılmak üzere Moskova'yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bugün Rus meslektaşı Sergey Lavrov ile biraraya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşme çok sayıda Rus ve Türk basın mensubunun ilgi odağı oldu. Türk meslektaşı Gül ile son 4 aylık süre içinde üçüncü kez biraraya geldiğini belirten Sergey Lavrov, 2 yıl önce iki ülke arasında imzalanan çok boyutlu güçlendirilmiş bir ortaklık ilişkisi sözleşmesinin başarılı şekilde uygulanmakta olduğunu söyledi. İki ülke arasında ekonomi, karşılıklı yatırım, insani ve politik alanlarda ilişkilerin hızla geliştiğine dikkat çeken Lavrov, ayrıca iki ülkenin bölgesel ve uluslararası sorunlara yaklaşımının aynı olduğunu belirterek, özellikle KEİK teşkilatı çerçevesinde Türkiye ve Rusya'nın öncü rol oynadığını sözlerine ekledi.

Lavrov ile 4 ayda 3 kez biraraya gelmesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar hızla geliştiğini ortaya koyduğunu belirten Gül ise, Rusya ile var olan ortaklık ilişkilerinin daha da geliştirilmesi kararlılığı ve arzusu içinde olduklarını ifade etti. İki ülke arasında ticaret, turizm, karşılıklı yatırım alanlarında ilişkilerin hızla gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, Lavrov'a KEİK dönem başkanlığı süresi buyunca gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title