Haberler

Moskova: İngiltere'nin Ayı Katliamı Moskova'da Protesto Edildi

İngiltere Kraliyet Sarayı'nı Koruyan Muhafızların Şapkalarının Yapımında Ayı Kürkünün Kullanılması, Rus Hayvan Hakları Savunucuları Tarafından Protesto Edildi.

İngiltere Kraliyet Sarayı'nı koruyan muhafızların şapkalarının yapımında ayı kürkünün kullanılması, Rus hayvan hakları savunucuları tarafından protesto edildi.

Rusya'nın önde gelen hayvan hakları savunucusu örgütü "Vita" tarafından bugün Moskova'daki İngiltere Büyükelçiliği binası karşısında düzenlenen protesto eyleminde, İngiltere'de ayı katliamlarına son verilmesi istendi. Yaklaşık 30 hayvan savunucusunun katılımıyla gerçekleşen eylem sırasında sık sık "İngiltere, Mişa'ya (ayı) acı" sloganları atan göstericilerin ellerinde tutukları şemsiyeler üzerinde de "İngiltere ayı postu kullanımını yasakla" ifadesi dikkat çekti.

Mariya Moskovskaya isimli eylemci, "Bugün soğuk ve yağmurlu havaya rağmen buraya toplanmamızın nedeni İngiltere'nin ayı katliamını protesto etmek. Maalesef İngiltere yönetiminin manevi değerlerini tamamen kaybettiğine tanık oluyoruz. Bu ülkenin siparişi ile başta Kanada olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında katledilen ayıların kürkü Kraliyet Sarayı muhafızlarının şapkalarına malzeme olarak Londra'ya satılıyor. İngiltere yönetimini uluslararası hayvan hakları savunucusu örgütlerin taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz" dedi.

Konstantin Sabinin isimli eylemci ise "İngiltere'nin şapka yapımı için ayı kürkü kullanması apaçık bir vahşilik örneğidir. Bu muhafız askerlerinin şapkaları sahte kürkten de yapılabildiği halde dünya zaten nesli tükenmekte olan ayıların katledilmesi ve yavrularının öksüz bırakılması anlaşılacak bir olay değil. Hele ki İngiltere gibi bir devletin bu vahşi uygulamaya önderlik etmesi çok şaşırtıcı. Zira İngiltere'nin hayvan hakları korunmasına ilişkin sözleşmeyi imzalayan ilk ülke olduğunu da biliyoruz" şeklinde konuştu.

Eylem sırasında Moskova polisinin eylemcilerin kimliklerini tek tek kontrol etmesi dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title