Haberler

Moskova'da "Filistinli Mahkumlara Özgürlük" Mitingi

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen mitingde, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinlilerin serbest bırakılması istendi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen mitingde, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinlilerin serbest bırakılması istendi.

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği tarafından Moskova'daki 1905. Yıl Meydanı'nda düzenlenen mitinge, Moskova'daki Arap diasporası temsilcileri, Rus aydınlar ve vatandaşlar katıldı. "Filistinli mahkumlara özgürlük", " Filistin'de İsrail işgaline son" yazılı pankartların açıldığı mitingde yapılan konuşmalarda, şuanda İsrail hapishanelerinde yaklaşık 4 bin 600 Arap'ın bulunduğu ve bu mahkumlardan bin 600'ünün Filistinli olduğu ifade edildi. Hapishanelerde tutulan Filistinlilerin 17 Nisan'dan itibaren açlık

grevine başladığı ifade edilen konuşmalarda, bu insanlara yönelik işkence ve kötü muameleye son verilmesi istendi.

"BEN DE KENDİMİ FİLİSTİNLİ OLARAK HİSSEDİYORUM"

İHA'ya açıklamalarda bulunan Rusya İslam Komitesi Başkanı Haydar Cemal, "İsrail, kendisinin kaçınılmaz olan felaketini yaklaştırmak için her türlü vahşete başvuruyor. Tüm dünyada İsrail eski desteğini kaybetti. Hatta ABD'de bile İsrail'e kuşkuyla yaklaşmaya başladılar. İsrail faşist bir devlettir ve onun felaketi çok yakındır" dedi.

Ünlü Rus Yazar ve Zaftra Gazetesi Baş Redaktörü Aleksandr Prohanov ise, "Ben bir Rus vatansever olarak Filistin halkını bu haklı davasında destekliyorum. Bugün Filistin halkı, yer yüzünde adalet için savaşan tek halktır. Bu adalet er geç sağlanacaktır. Fakat bunun için Filistin halkı çok büyük kayıplar veriyor. Kimisi İsrail'e kaşı taşla, kimisi roketle savaşıyor. Ama herkes bir şekilde mücadele veriyor. Ben de kendimi Filistinli olarak hissediyorum. Biz bu savaşı kazanacağız" dedi. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Filistin Moskova İsrail Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title