Haberler

Moskova Büyükelçisi Diriöz, Rus Türkologlara 15 Temmuz'u Anlattı

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Rusya'daki Türkologlara 15 Temmuz darbe girişimini ve terör örgütü FETÖ'yü anlattı.

Moskova'daki Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezinde Rus Türkologlarla bir araya gelen Büyükelçi Diriöz, Türk halkının 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktığını dile getirdi. Diriöz, 250 kişinin şehit olmasına neden olan girişimin bir terör eylemi olduğunu vurguladı. Diriöz, "Bu bir bakımdan devlet ve demokrasi için bir sınavdı ve bu sınavı geçtiğimiz için gururluyuz" dedi. Diriöz, her kesimden Türk halkının özveriyle darbeye karşı koyduğunu, tankların önüne çıktığının altını çizerek halkın tarihi bir dayanışma örneği gösterdiğini belirtti.

Diriöz, FETÖ mensuplarının devletin çeşitli seviyelerine sızdığını, belirli hiyerarşi içerisinde sinsice planlar yaptığını, örgütün amacına ulaşmak için her türlü yasa dışı yola izlediğini hatırlattı. Türkiye'nin sadece FETÖ ile değil PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle sürekli mücadele halinde olduğunu söyleyen Diriöz, bu mücadelenin demokrasi içerisinde yürütüldüğünü kaydetti. Büyükelçi, darbe girişimi sonrasında Rusya hükümeti tarafından verilen desteğin Türkiye'de takdirle karşılandığını vurguladı.

Türkiye Moskova Büyükelçiliği basın müşaviri Orhan Gazigil İHA'ya verdiği demeçte, "Ülkemizde tam bir yıl önce çok hain ve acımasız darbe girişimi yaşandı. Türkiye'nin acıları hala taze, hala bilinmeyenler ortaya çıkmaya devam ediyor, hala hain darbeyi planlayanların ne kadar Türkiye düşmanı olduklarını öğrenmeye ve şaşırmaya devam ediyoruz" dedi.

"Bugün Çağdaş Türkiye Araştırmalar Merkezi' ile beraber organize ettiğimiz konferansta gazilerimizi, şehitlerimizi anmak, o olayların yeniden hatırlatmak için toplandık" diyen Gazigil, "Rusya'daki Çağdaş Türkiye Araştırmalar Merkezine organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

"O günlerde bizimle birlikte olan Rus dostlarımız, uzman arkadaşlarımız, gazeteci arkadaşlarımızla o süreçle ilgili bilgileri aydınlatıcı şekilde paylaşmak amacıyla bu etkinliği düzenledik" ifadelerini kullanan Gazigil, "Büyükelçimiz konuşma yaptı, sonra biz uzman arkadaşlarımızla konuyla ilgili fikir alışverişi, tartışma ortamı yaratarak konunun detaylarını bilgilenmeye çalıştık" şeklinde konuştu. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Türkiye Moskova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
title