Haberler

Moskov: "Gs Yönetiminin Kredibilitesi Kalmadı'

Qvt Financial Lp Üst Yöneticisi (Ceo) Angelo Moskov, Galatasaray'ın, Dostluk Maçlarının Yayın Hakkını Alan D-smart'tan Alacağı Yaklaşık 10 Milyon Doların Doğrudan Kulüp Üzerine Kaydedildiğini Belirterek, Her Kulübün Bunu Yapması Durumunda, Sportif Şirketlerinin Yaratılmasının Temel İlkesinin Çürütülmüş Olacağını Kaydetti. Moskov, 'Galatasaray Yönetiminin Kredibilitesi Kalmadı' Dedi.

QVT Financial LP Üst Yöneticisi (CEO) Angelo Moskov, Galatasaray'ın, dostluk maçlarının yayın hakkını alan D-Smart'tan alacağı yaklaşık 10 milyon doların doğrudan kulüp üzerine kaydedildiğini belirterek, her kulübün bunu yapması durumunda, sportif şirketlerinin yaratılmasının temel ilkesinin çürütülmüş olacağını kaydetti. Moskov, 'Galatasaray yönetiminin kredibilitesi kalmadı'' dedi.

Moskov, Galatasaray Sportif AŞ'nin ortaklarından QVT Financial Fund'un Galatasaray ile ilişkileri, Futbol Federasyonunun yayın haklarıyla ilgili kararı ve fonun Türkiye piyasasındaki yatırımları hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Moskov, konuşmasında, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), Galatasaray'ın birleşmesi için küçük hissedarların hisselerini satın alması gerektiği yönündeki kararının kendileri için şaşırtıcı olmadığını ve işleri olması gerektiği şekilde düzenlediğini belirtti.

Son dönemde Galatasaray'ın gelirlerini Galatasaray Sportif AŞ dışına aktarma gibi bir takım girişimler bulunduğunu dile getiren Moskov, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yayın hakkı gelirlerinin Galatasaray Sportif'e kaydedilmesi ve şirket hissedarlarına temettü olarak ödenmesini gerektiren bir kuralı olduğu halde bunun aksi bir durumun gerçekleştiğini kaydetti. Moskov, ''Şu anda detaylarını öğrenmeye çalıştığımız bir duruma göre, Galatasaray'ın, dostluk maçlarının yayın hakkını alan D-Smart'tan alacağı yaklaşık 10 milyon dolar, doğrudan kulüp üzerine kaydedildi. Eğer her kulüp bunu yaparsa, sportif şirketlerinin yaratılmasının temel ilkesi çürütülmüş olacak. Bu çok endişe verici bir durum'' diye konuştu.

Galatasaray Kulübü ile Galatasaray Sportif AŞ arasında artan borçlanma ilişkisinin de kendileri açısından endişe verici olduğunu ifade eden Moskov, Galataray Sportif'in kulübe verdiği borç miktarının bu sene 100 milyon YTL'yi aşabileceğini söyledi. Moskov, "Böyle bir durum Galatasaray Sportif AŞ'yi iflasa sürükleyebilir'' dedi.

Moskov, hissedarlara 2002-2005 arasında yüzde 80-90 aralığında temettü ödemesi yapıldığını, 2006 yılında ise bu oranın yüzde 45'e düştüğünü belirterek, bir şirketin gelirinin bir kısmını çeşitli şirketlere borç vermesinin normal olduğunu, ancak kaynakların büyük kısmının, yeterli kaynağı olmayan tek bir kuruma borç verilmesinin şirketi tehlikeye sokabileceğini, bu konuda hukuki yola dahi başvurulabileceğini anlattı.

Moskov, Galatasaray yönetiminde bir değişikliğin, bu sıkıntılı durumdan çıkışa yardımcı olabileceğini ifade ederek, şu anda kulüp yönetiminin kredibilitesinin kalmadığını, bu nedenle kaynak bulamadığını, yeni bir yönetimin yeni bir başlangıç yaparak bankalardan ve yatırımcılardan kaynak sağlamayı başarabileceğini savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title