Haberler

"Mor Menekşeler" 1950'lerde 3 Kabadayı

Sinema tadında yepyeni bir dönem dizisi TRT1 ekranlarında.

SARP LEVENDOĞLU & UMUT KURT &ÖMÜR ARPACI

Yapımcılığını Tarkan Karlıdağ /Adam Film'in üstlendiği, hikayesi Ankara'da geçen, çekimleri Eskişehir Odun Pazarı'nda süren yepyeni dönem dizisi "Mor Menekşeler" de, 1950'li yılların atmosferini oluşturmak için 20 kişilik dekor ve aksesuar ekibi 2 ay boyunca çalıştı.

30 ayrı mekanın kurulduğu ve düzenlendiği dizinin başrollerini Sarp Levendoğlu(Kabadayı Akif), Umut Kurt(Hayali Ömer), Ömür Arpacı(Sarı Fikret), Sinan Tuzcu(Dedo), Nilay Deniz(Cevriye), Güven Kıraç(Fakir Şükrü), Zafer Algöz(Yorgancı İshak), Ayçin İnci(Köfte Leman) paylaşıyor…

55 kişilik ekip ve 30 kişilik oyuncu kadrosuyla çekimleri devam eden dizi için 500 adet özel kostüm dikildi. İstanbul ve diğer illerden 10 adet dönem arabası getirtildi. Ankara'nın genel görüntüleri ve animasyonları için 6 kişilik bir ekip çalışmayı sürdürüyor.

"Gün olur devran döner, herkes unutur, siz unutmayacaksınız!"

Yapımcılığını Tarkan Karlıdağ /Adam Film'in üstlendiği, yepyeni dönem dizisi "Mor Menekşeler" 17 Ekim Pazartesi saat 19.50'de TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini Serdar Akar'ın, senaryosunu Levent Cantek'in kaleme aldığı dizide, 1950-1971 yılları arasında Ankara'da geçen Mor Menekşeler, yakın arkadaş olan, henüz yirmili yaşlarının başındaki üç delikanlının hikâyesi anlatılıyor.

Konusu:

1950-1971 yılları arasında Ankara'da geçen Mor Menekşeler, yakın arkadaş olan, henüz yirmili yaşlarının başındaki üç delikanlının hikâyesi. Babalarını aynı iş kazasında kaybeden Hayali Ömer, Kabadayı Akif ve Sarı Fikret kardeş gibi büyümüşlerdir. Bir kenar mahalle olan Eskitepe'de geçen hikâyede, üç genç, başta Yorgancı İshak olmak üzere, mahallelinin maddi ve manevi yardımlarıyla yetişmişlerdir. Kavgacı ve dayanışmacı Eskitepe de, dizinin ana karakterlerinden biridir. Üç gencin delikanlılıktan kabadayılığa uzanan çarpıcı serüvenleri aşk acısı, ihanet, zorbalık ve şiddetle harmanlanır.

Ankara'nın namlı kabadayılarından Fakir Şükrü ve yeğeni Dedo ile karşılaşmaları onların kaderlerini değiştirir. Dedo, amcasının kanun dışı işlerinden edindiği serveti ve caydırıcı gücü, ticaret ve siyasetle artırmaya çalışır. Üç Eskitepeli genç, Fakir Şükrü ile Dedo'nun hizmetine girerler. Bu yeni başlangıç, her üçünün de ahlaki ve vicdani çöküntüsünü ve giderek birbirlerine düşmanlık beslemelerini beraberinde getirir. Dizi, erkekler dünyasını temel alırken, aynı zamanda, Cevriye, Gecekuşu Sabiha, Köfte Leman, Samsunlu Hayriye, Terzi Faikanım gibi güçlü ve renkli kadınların hikâyelerini de anlatır. Mor Menekşeler, Demokrat Parti'nin yıldızının parladığı dönemde geçer. O yılların siyasi iklimi, gündelik yaşamın dönüşümü, futbol ve yeraltı âleminden de kesitler sunar.

KÜNYE

Yapım Şirketi ADAM FİLM

Yönetmen SERDAR AKAR

Yapımcı TARKAN KARLIDAĞ

Senaryo LEVENT CANTEK

www.adamfilm.com.tr

Oyuncular;

Sarp Levendoğlu(Kabadayı Akif), Umut Kurt(Hayali Ömer), Ömür Arpacı(Sarı Fikret),Sinan Tuzcu(Dedo), Nilay Deniz(Cevriye), Güven Kıraç(Fakir Şükrü), Zafer Algöz(Yorgancı İshak), Ayçin İnci(Köfte Leman), Nihan Okutucu(Gecekuşu Sabiha), Fatih Koyunoğlu(Vedat), Ebru Helvacıoğlu(Feride),Aşkın Şenol(Fuat Kabadayı), Elvin Beşikçioğlu(Faika Hanım), Arif Pişkin(Rüstem Sanlıman), Enis Yıldız(Avukat Niyazi), Ümit Aydoğdu (Fehmi),Berkay Akın(Çapa Cafer), Hakan Döner(Tarzan), Burcu Tutkun Oruç(Samsunlu Hayriye), Burcu Demirtepe(Bedia),Gökhan Kıraç(Osep), Alev Gündüz(Hacer)Harika Özovalı(Randevucu Fatoş)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title