Haberler

Moody's'in Türkiye Kararı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kararının, Türkiye açısından oldukça haksız ve mesnetsiz olduğunu belirterek, "Türkiye'nin, bölgesindeki siyasi gelişmelere olumlu katkılar sağlamasının ardından gelen bu not indirimi, 'Anlamlı gerekçelerden yoksun' bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

Özlü, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çektiğini, not görünümünü ise "durağan" olarak belirlediğini hatırlatan Özlü, kararın Türkiye açısından oldukça haksız ve mesnetsiz olduğunu vurguladı. Özlü, hükümetin, yaşanan darbe girişimine rağmen reform sürecini aralıksız devam ettirdiğine dikkat çekerek, "Dünyanın hala temel sorunların üzerine gidemediği bir dönemde, Türkiye hem büyümeye hem de yapısal reformlara devam ediyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesinden Ar-Ge ve finansmana erişime kadar birçok alanda çok önemli yasalar çıkarıldı." değerlendirmesinde bulundu.

"Not indirimi, anlamlı gerekçelerden yoksun"

Özlü, Türkiye'nin, komşularıyla da yeni süreç başlattığına değinerek, şunları kaydetti:

"Bu sürecin de ekonomimize olumlu yansımalarını beklediğimiz bir dönemde, İsrail ve Rusya ile ilişkilerini olumlu yönde geliştiren, dostlarını artırmayı düşmanlarını azaltmayı sürdüren Türkiye'nin, bölgesindeki siyasi gelişmelere olumlu katkılar sağlamasının ardından gelen bu not indirimi 'Anlamlı gerekçelerden yoksun' bulunmaktadır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Faruk Özlü Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title