Haberler

Mollabey Pazaryeri Mahkemelik Oldu

Zonguldak'ın Alaplı İlçesine Bağlı Sofullu Köyüne Ait 37 Dönüm Arazi Üzerine, Mollabey Pazaryeri Kurulması Köylüleri Mahkemelik Etti.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Sofullu köyüne ait 37 dönüm arazi üzerine, Mollabey pazaryeri kurulması köylüleri mahkemelik etti.

Alaplı Sofullu Köyü Muhtar Vekili Cemel Eroğlu, Mollabey pazaryerinin kurulduğu alanın Sofullu köy tüzel kişiliğine ait olduğu gerekçesiyle Alaplı Adliyesi Kadastro Mahkemesi'ne tapu almak için müracaatta bulundu. İlçede bulunan en büyük açık halk pazarı olan Mollabey pazaryerinin köy tüzel kişiliğine ait 121 ada, 1 parsel üzerine 37 dönüm arazi üzerine kendilerinden müsaade alınmadan her hafta pazar günü kurulduğunu iddia eden Muhtar Vekili Eroğlu, bu alandan pazar yerinin kaldırılmasını ve park ile spor kompleksi olarak yararlanmak istediklerini söyledi. Şu an pazar yerinin kurulduğu alanın yıllardır kullandıkları arazi olduğunu, bu arazi üzerine pazar yeri kurulduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Biz, pazar yerinin iptalini istiyoruz. Gelirleri nereye gidiyor bilmiyoruz. Bu konuda Alaplı Kaymakamlığı başta olmak üzere Kadastro Mahkemesi'ne şikayetlerimizi yaptık. Köy tüzel kişiliği adına tapu almak amacıyla bu başvurumuzu yaptık. Pazar yerinin kurulmasına karşıyız. Kaldırılmasını istiyoruz.

Buraya çocuklar için park alanı yapacağız. Pazar yerinin kurulduğu alanda denetim konsunda bir başıboşluk var. Biz yasal hakkımızı istiyoruz." İlçenin en büyük pazar yerinden biri olan Mollabey pazar yeri konusunda yaşanan bu sorunun aşılması için Alaplı Kaymakamı Aydın Memük'ten yardım isteyen Eroğlu, bu konuda iki köyün uzlaştırmasını beklediklerini Sofullu halkının hakkının iade edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(BA-ET-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title