Haberler

Moldovalı Vekilden Bomba İddia: Erdoğan'ın Ziyareti Öncesi İgor Dodon'u Öldürmek İstediler

Güncelleme:

Rus basınına Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un geçirdiği kazayla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Vlad Batrınç, "Bu kazaya tesadüf diyemiyorum. Erdoğan'ın ziyareti öncesi öldürmek istediler" dedi.

Moldova parlamentosu Milletvekili Vlad Batrınç, geçtiğimiz günlerde Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un geçirdiği kazayla ilgili bomba etkisi yaratacak bir iddia ortaya attı.

Moldova parlamentosu Milletvekili Vlad Batrınç, geçtiğimiz günlerde Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un trafik kazası geçirdiğini hatırlatarak, "Bu olay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti dahil bölgede yapılması planlanan etkinlikler öncesi yapılan bir suikasttır" şeklinde bir açıklamada bulundu.

"PROJELER ABD'NİN İŞİNE GELMİYOR"

Rus basınına konuşan Moldova Milletvekili, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Seçim öncesi gerilim tırmanmak üzere. Dodon bir kaç gün önce, Moldova Sosyalist Partisi listesinden parlamento seçimlerine katılacağını açıklamıştı. Rusya ile olan projeler Romanya ve ABD'nin işine gelmiyor. Yakın zaman içinde Moldova-Rusya İş Forumu yapılacak. Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in temsilcilerinin katılımıyla Dünya Aile Kongresi'ni düzenleyeceğiz.

Moldovalı Vekilden Bomba İddia: Erdoğan'ın Ziyareti Öncesi İgor Dodon'u Öldürmek İstediler

"BU KAZAYA TESADÜF OLAY DİYEMİYORUM"

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da yakın zamanda Moldova'ya resmi ziyaret yapacak ve Cumhurbaşkanlığı binasının açılış törenine katılacak. Tüm bunları sağ partileri çileden çıkarıyor. Ben bu kazaya tesadüf olay diyemiyorum. Bence bu trafik kazası, bu etkinlikler öncesi yapılan bir suikasttır."

Moldovalı Vekilden Bomba İddia: Erdoğan'ın Ziyareti Öncesi İgor Dodon'u Öldürmek İstediler

"SUİKAST GİRİŞİMİ OLABİLİR"

Adil Rusya Partisi Başkanı, Rus politikacı Sergey Mironov da konuyla ilgili şunları kaydetti: "Kaza yerinde çekilen fotoğrafları inceledim. Sıradan kazaya benzemiyor. Suikast girişimi olabilir. Çünkü Moldova Sosyalistler Partisi (Dodon'un partisi) Moskova ile yakınlaşmaktan yana. Ve bu yönde çalışmalar yapıyor. Zira, bu da Moldova'da bazılarının hoşuna gitmiyor. Hatırlatmak istiyordum ki, Moldova Anayasası defalarca Rusya'ya karşı uygulamalar yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Dodon'un geçici olarak yetkilerini elinden aldı. Şimdi de Dodon trafik kazası geçirdi."

Rus siyasi uzman Nikolay Starikov da benzer görüşte bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Moldova Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title