Haberler

Moğolistan, Konut İçin IMF Kredisi Peşinde

Moğolistan'ın Samsun Fahri Başkonsolosu Ahmet Giritli, 3.5 Milyon Nüfuslu Ülkenin Çok Büyük Konut İhtiyacı Bulunduğunu Belirterek, Bu Konutları Türkiye'nin Yapması İçin Çalışmaların Sürdüğünü Söyledi.

Moğolistan'ın Samsun Fahri Başkonsolosu Ahmet Giritli, 3.5 milyon nüfuslu ülkenin çok büyük konut ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu konutları Türkiye'nin yapması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Türkiye-Moğolistan ilişkilerinin tarihinde bugünkü kadar iyi olmadığını dile getirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Moğolistan Başbakanı Miyegombo Enkhbold'un karşılıklı olarak ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatan Ahmet Giritli, toplu konut konusunda işbirliği yapılacağını ifade etti. Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da bile çadırlarda yaşayan insanlar bulunduğunu ve çok büyük toplu konut açığı olduğunu vurgulayan Ahmet Giritli, İstanbul ve Ankara'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Albayrak'ın da hazır bulunduğu görüşmeler yapıldığını belirtti. Moğolistan Samsun Fahri Başkonsolosu Ahmet Giritli, "Türkiye'den, TOKİ ve özel sektörün Moğolistan'daki konut ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fevkalade büyük sayıda konut açığı var. Ödemeler konusunda, Moğolistan'a Japonya hibe kredi verdi. Dünya Bankası'nın katkıları bulunuyor. Ayrıca, Uluslararası Para Fonu IMF ile görüşmeler sürüyor. Moğolistan, yapılacak konutların ödemesini halletmeye çalışıyor. TOKİ Türk işadamları, kredi konuları hallolabilirse Moğolistan'da hızlı bir şekilde konut hamlesine başlayacak" dedi.

Türk Hava Yolları'nın Moğolistan başkenti Ulan Batur'a direkt uçak seferleri başlatmasının çalışmalarının da sürdüğüne dikkat çeken Ahmet Giritli, Birleşmiş Milletler'deki oylamalarda Moğolistan'ın sürekli Türkiye lehinde oy kullandığını da sözlerine ekledi.

(AG-SA-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title