Haberler

Modoko'yu öğrenciler yeniden tasarlayacak

Güncelleme:

Açık hava mobilyacılar çarşısı Modoko, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.

Açık hava mobilyacılar çarşısı Modoko, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.

???????Modoko'dan yapılan açıklamaya göre, yarım asrı geride bırakan, 350 mağazaya ev sahipliği yapan, doğrudan 5 bin dolaylı yoldan da 35 bin kişiye istihdam sağlayan Modoko, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında ilk olarak İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre tasarımı öğrencileri Modoko'nun dış mekanlarını yeniden tasarlayacak. İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal ile Modoko Başkanı Koray Çalışkan'ın ortak planladığı proje kapsamında, üniversite öğrencilerinin düzenlenecek bir yarışmayla iş hayatına atılmadan deneyim kazanmaları hedefleniyor.

Projenin ikinci ayağını ise "E ticaret" ve "Dış ticaret" konuları ile ilgili çalışmalar oluşturuyor. Bu çerçevede, ilgili alanlarda yapılacak çalışmalara imza atılması için bir ön protokol de imzalandı.

Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında ülke çapında hedeflenen amaçlardan biri olan nitelikli iş gücünün desteklenmesinde Modoko'nun, çalışma hayatına yeni adım atacak öğrencileri teşvik etmek ve teorik bilgilerini uygulamaya aktarmalarına olanak sağlamak amacıyla T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi ile yeni ortak projeler geliştirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Modoko Başkanı Koray Çalışkan, "Mobilya sektörü olarak iç mimar, tasarımcı ve zanaatkara büyük ihtiyacımız var. Ne yazık ki üniversiteli gençlerimizin mobilya sektörüne ilgisi az. Oysa sektör olarak gençler için ilk günden itibaren iyi maaşlarla ve terfilerle çalışma hayatlarında yer alma fırsatı sunuyoruz. Aynı zamanda yapacağımız bu yarışma kapsamında gençlerimizin gözünden Modoko'nun değerlendirilip yarım asır sonra yeni çehresine kavuşması konusu bizleri ayrıca heyecanlandırıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Üniversitesi İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title