Haberler

Modern Yapılar için Görüş Alışverişi

MANİSA yapı denetim firmaları, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil başkanlığında bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Manisa'nın yerleşim, otopark, mimari ve fiziki koşullarıyla ilgili sorunlarının giderilmesi noktasında Manisa Belediyesi olarak önemli adımlar attıklarını söyledi.

Yapı denetim toplantısı, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil başkanlığında, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hasan Patel, Mimarlar Odası Başkanı Halim Sezici, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Musa Aynuru, Yapı Denetim Birliği Başkanı Mehmet Songur ve çok sayıda yapı denetim firması temsilcisi ile mimar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Manisa'nın yerleşim, otopark, mimari ve fiziki koşullarının iyileştirilmesi noktasında Manisa Belediyesi olarak önemli adımlar attıklarını söyledi. Manisa'nın önemli sorunlarından olan otopark ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Açıkdil, "Bedesten Meydanı'nın alt kısmına otopark düşündük ancak Anıtlar Kurulu buna izin vermedi. Emekliler Parkı için Anıtlar Kurulu kararını bekliyoruz. Buradan olumlu karar çıkması durumunda Emekliler Parkı'nın altına bir otopark yapma düşüncemiz var. Öte yandan Subay Lojmanları'nın katlı otopark olarak düzenlenmesi konusunda iş artık ilgili bakanlıkların imzasına kaldı. Maliye ve Milli Savunma Bakanlığı'nın onaylamasının ardından burası katlı otopark olacak" dedi.

Yeni Yerleşim Yerlerine Yeni Düzenleme

Ocak ayında yürürlüğe giren Yapı Denetim Kanunu ile ilgili gerek Belediye'nin gerekse de yapı denetim firmalarının bu konuda yeni olmasından dolayı bu tür toplantıların yararlı olduğu fikrinde birleşen katılımcılar, tek tek söz alarak sorunlarını dile getirdi. Toplantı sonrası bilgilendirmede bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, toplantıda çıkan sonuçları şöyle aktardı; "Yol kaplaması olmasa da, yol kaplaması dikkate alınarak subasman verilmesi, projelere müşterek bakılması, Belediye'nin temel ve kat vize kontrollerine gelmesine gerek olmadığı ancak yapı denetim firmalarının işlerini aksatmadığından Belediye'nin kontrole gelmesinin faydalı olduğu, kontrol sırasında altyapı bilgilendirmesi için su kanalizasyon, Telekom gibi kurumlara gitmeye gerek olmadığı konularında görüş alışverişi yapıldı."

Manisa Belediyesi'ne Teşekkür

Toplantıda ayrıca bazı istenen evraklarda güven esasına dayalı bir sistem oluşturulması, aksi durumlarda uygunsuz belge olması durumunda ilgili firmanın cezalandırılması da gündeme getirildi. Öte yandan işlerin hızlanması ve zamandan kazanmak açısından yapı denetim firmalarının bilgilerini mail yolu ile bildirmesi de dile getirildi. Toplantıya katılan yapı denetim firması temsilcileri, mimar ve mühendisler, toplantının yapılmasından memnun olduklarını, Belediye'nin konuya hassasiyet göstermesinden dolayı da teşekkürlerini sundular. Son olarak Belediye, Mimar-Mühendis odaları ve yapı denetim firmalarından heyet oluşturulması, oluşturulacak heyetin sık sık bir araya gelmesi görüşü ortaya atıldı. Konuya sıcak bakan Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, heyetin hemen oluşturularak, ilk toplantıyı Pazartesi günü gerçekleştirme kararı aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title