Haberler

Modern Eğitim Koleji Türkiye'yi Gururlandırdı

Güncelleme:

4-8 Aralık tarihleri arasında Mısır'ın Sharm El Sheikh şehrinde gerçekleşen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Olimpiyatı'nda (EISTEF) 6 projeyle Türkiye'yi temsil eden Modern Eğitim Koleji (MEK) Fen Lisesi öğrencileri 5 kategoride toplamda kazandıkları 2 altın, 8 gümüş ve 2 bronz madalya ile büyük bir başarıya imza atarak Türkiye'yi gururlandırdı.

4 – 8 Aralık tarihleri arasında Mısır'ın Sharm El Sheikh şehrinde gerçekleşen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Olimpiyatı'nda (EISTEF) 6 projeyle Türkiye'yi temsil eden Modern Eğitim Koleji (MEK) Fen Lisesi öğrencileri 5 kategoride toplamda 2 altın, 8 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Kısa bir süre önce faaliyete başlayan MEK Fen Lisesi, Egyptian Association For Science and Engineering (EASE) tarafından Mısır'da düzenlenen yarışmanın finallerine gelene dek 30 ülkeden 1500, Türkiye'den de 400 projeyi geride bıraktı. Okul öğrencilerinin finale yükselen 6 projesi dünya elemelerinde ilk 10'a girdi. Tümüyle MEK Fen Lisesi'nin temsil ettiği Türkiye, finalde en fazla projesi yarışan ülke oldu. 4 projeyle Türkiye'yi ABD izledi. Mısır'da 50 finalist proje yarıştı.

Bu başarıda, öğretmenler ve öğrenciler kadar ortaya koyduğu felsefe ve icraatlarla MEK'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülel de pay sahibi. Gülel, öğrencileri Mısır'a uğurlarken gelişmiş ülkelerin tamamında en fazla eğitime önem verildiğini, bütçeden pay ayrıldığını ve katkı sağlandığını belirtmiş onlardan madalyalar beklediğini söylemişti.

MEK Fen Lisesi'nin Mısır'da elde ettiği madalyalar Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve velilerin katıldığı törenle duyuruldu.

Modern Eğitim Koleji Türkiye'yi Gururlandırdı

GÜLEL: "SAĞLIK ÜNİERSİTESİ İÇİN İZİN ÇIKTI"

MEK Kurucusu Gülel törende "Modern Eğitim Koleji olarak öğrencilerimizin 2018 uluslararası Bilim ve Teknoloji Olimpiyatı'nda elde ettikleri büyük başarının haklı gururunu yaşıyoruz. Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve onları destekleyen ailelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." Dedi. Gülel ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüklerini ve Beylikdüzü'ne Sağlık Üniversitesi kurmak için izin aldıklarını da söyledi.

Modern Eğitim Koleji Türkiye'yi Gururlandırdı

OKUR:" ARTIK TEKNOLOJİ 4.0 KONUŞULUYOR"

Kaymakam Mehmet Okur ise şöyle konuştu: "Öğrencilerimiz Mısır'da madalyaların hemen hemen hepsini toplayıp geldiler. Hem Beylikdüzü, hem de İstanbul için önemli bir başarıya imza attılar. İlçe Kaymakamı olarak bu öğrencilerimizle iftihar ediyorum. Hepsini tebrik ediyorum. Beylikdüzü 'nün eğitimdeki kalitesi artık marka haline geldi. İstanbul'un 39 ilçesi arasında eğitimde yakaladığı kaliteyle ön plana çıktı. Bunda idarecilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin çok büyük payı var. Çağımız teknoloji ve bilgi çağı. Teknoloji 4.0'ı konuşuyoruz. Gelecekte çoğu işi insanların yerine robotlar yapacak. Öğrencilerimizin çağın gereklerine göre kendilerini şimdiden hazırlamaları gerekiyor. Modern Eğitim Koleji de bu hazırlanmanın gerçekleşeceği okullarımızdan biri.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title