Haberler

Modeko İzmir Mobilya Fuarı Başladı

Güncelleme:

Yerli mobilya sektörüne hayat veren MODEKO İzmir Mobilya Fuarı 28. kez kapılarını açtı. Fuar İzmir'de 5 Mart tarihine kadar sürecek olan organizasyonda 350 katılımcı en özel ürünlerini sergileyecek.

Yerli mobilya rotasının İzmir'de çizileceğini vurgulayan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, 2017'nin mobilya trendlerinin MODEKO'da olacağını söyledi.

Sektörün Nabzı İzmir'de

Türkiye ve dünya mobilya modasına yön veren MODEKO İzmir Mobilya Fuarı bir kez daha Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir'de açıldı. Açılış törenine Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkumbaralı ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çok sayıda önemli isim ile birlikte mobilya sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı. Programda konuşan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen sektörün seçkin firmalarının sektörün Ege Zirvesinde bir araya geldiğine dikkat çekti. İşleyen, "Bayii, Toptancı, Dağıtıcı, İhracatçı / İthalatçı, Zincir Mağaza Yöneticisi, Mobilya Mağaza Yöneticisi, Mobilya Yan Sanayi Üreticisi, Profesyonel Satın Alma Yetkilisi, İç Mimar / Dekoratör, Mimar, Endüstriyel Tasarımcı, Halkla İlişkiler Ajansı Yöneticisi, Emlak Acentesi, Otel Satın Alma Yetkilisi kısacası sektör paydaşlarının tamamı burada. Sektörün nabzı 5 gün süre ile İzmir'de atacak. Dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini buluşturan MODEKO avantaj kapılarını sonuna kadar araladı"dedi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan, mobilyacılıkta usta çırak ilişkisine ve tasarımın önemine değinerek, "Günümüzde artık usta- çırak ilişkisi yok. Mobilya için el işlemeleri, elle yapılan tasarımlar çok önemli. O yüzden usta çırak ilişkisine de önem vermeliyiz. Dünyada büyük şirketleri batırabilirsiniz ama küçük esnafı batıramazsınız. Dünyada tasarım çok önemli. Bizlerin ince sanat anlayışı var. Ne yaparsanız yapın tasarımdan vazgeçmeyin. Usta ile çır ak ne kadar çalışırsa Türkiye o kadar kazanır" şeklinde konuştu. Bu yıl 28.'si düzenlenen fuarın önemine de değinen Aydoğan, fuarların aynı zamanda bir çalıştay olduğunu, bilenlerin bilmeyenlere yeni şeyler öğrettiğini söyledi.

Törende İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkumbaralı ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da birer konuşma yaptı.

Katılımcılara övgüler yağdı

Yapılan konuşmaların ardından iyi dileklerle MODEKO 28. İzmir Mobilya Fuarı'nın açılış kurdelesi kesildi. Davetliler ve protokol üyeleri Fuar İzmir Alanı'ndaki stantları ziyaret etti. Göz alan renkleriyle yer alan çarpıcı tasarımlar davetlileri adeta büyüledi. Tasarımlar ve fiyatları konusunda bilgi alan davetliler katılımcılara övgüler yağdırdı. Mobilya sektörünün seçkin 350 katılımcısı Klasik ve modern mobilyalar, Eskitme ve modüler mobilyalar, Masa, sandalye, kanepe ve koltuklar, Bebek ve genç odaları, Yatak ve yatak setleri, Ofis mobilyaları, Mutfak mobilyası, Bahçe mobilyaları, Ev dekorasyonu ve aksesuarları, Aydınlatma ekipmanları guruplarındaki ürün ve hizmetlerini sergilemeye başladı.

Dünya MODEKO'ya geliyor

Sektörün önde gelenleriyle birlikte hedef Pazar olarak belirlediği 50 ülkede özel bir çalışma yürüten Efor Fuarcılık, 32 ülke büyük ağırlık verdi. Yunanistan, Avusturya, Azerbaycan, Kazakistan, Suudi Arabistan, Mısır, Ukrayna, Tunus, Ermenistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Bosna-Hersek, Umman, Lübnan, İran, Almanya, Belçika, İsveç, Arnavutluk, Pakistan, Filistin, İsrail, Gana, Libya, Fas, Kuala Lumpur, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Balkan ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 32 faklı ülkeden alım heyeti düzeyinde sektör temsilcileri İzmir'de özel programlar kapsamında ağırlanacak. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Karabağlar Belediyesi, İzmir Mobilyacılar Odası ile sektörün önde gelen kuruluşları tarafından desteklenen organizasyon 5 verimli iş günü sunacak.

"Mobilyanın Kalbi: Karabağlar" fotoğraf yarışması düzenleyen Karabağlar Belediyesi bölge ve ustaların tanınması için fuar kapsamındaki Smyrna Sokağında 3 Mart Cuma günü bir etkinlik düzenleyecek.

Kolay Ulaşım

Efor Fuarcılık tarafından hedef olarak belirlenen illerden ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Kent içinden fuar alanına kolay ve konforlu bir ulaşım için özel servislerle ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak. Basmane Meydanı'dan Fuar İzmir'e saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasındaki her saat başında yine aynı saatlerde İzban Esbaş durağından fuar alanına servisler kalkacak. Dönüşler ise 16.00 ile 19.30 saatleri arasında gerçekleşecek. MODEKO 28. İzmir Mobilya Fuarı 1-5 Mart 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşecek. Fuar ilk dört gün 11.00-19.00 saatleri arasında son gün ise 18.00'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karabağlar Aydoğan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title