Haberler

Moda Tutkunları Hatice Gökçe ile 'Trans'a Geçti!

Güncelleme:

Hatice Gökçe; İstanbul Fashion Week'e coşkulu bir trans halini anlattığı 'TRANS' koleksiyon ile damgasını vurdu.

Moda dünyasının erkek giyiminde öncü ismi Hatice Gökçe ; 10-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Fashion Week'e coşkulu bir trans halini anlattığı 'TRANS' koleksiyon ile damgasını vurdu.

Moda dünyasının merakla beklediği İstanbul Fashion Week, 10-13 Ekim tarihleri arasında Tophane'deki Antrepo 3'te gerçekleştirildi. İstanbul'un tüm dünya tarafından takip edilen bir moda kenti olma yolunda ilerlediğini gösteren IFW'de, avangard moda tasarımcısı Hatice Gökçe de yer aldı. Doğanın uyumundan ve teknolojinin iddialarından izler taşıyan tasarımlarında konfor ve detayı, zenginlikle derinliği birleştirerek sade ve zarif lüksün mükemmel uyumunu hayata geçiren Gökçe, etkinlik kapsamında, TRANS üzerine kurguladığı 2013 yaz koleksiyonundan kıyafetler sundu.

Koleksiyonunu "Coşkulu bir trans olma halinden" yola çıkarak hazırladığını belirten Hatice Gökçe, İstanbul Fashion Week ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: "Türk moda tasarımcılarının son yirmi yıldır sergilediği yoğun çabalar sonunda meyvelerini vermeye başladı ve nihayet İstanbul'un modayı devşiren değil, yaratan bir kent olarak dünya moda gündeminde belirmesine şahit olmaya başladık. Bence İstanbul'un sadece moda kenti olarak algılanması, çok yönlü olan bu şehre haksızlık olur. Ancak şehrin diğer güzelliklerinin de değeri bilinerek İstanbul'un diğer moda kentlerinin yanında yerini alması, İstanbul'da yaşayan bir moda tasarımcısı olarak beni mutlu eder. Istanbul Fashion Week'in İstanbul'un moda şehri imajına yaptığı katkıyı anlamlı buluyorum. Aynı zamanda IFW'nin Türk modacılarının uluslararası platformda söz sahibi olabilmesi konusunda da belirleyici olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple IFW benim için çok değerli".

Hatice Gökçe yeni koleksiyonu TRANS, yün, ipek ve pamuk karışımı kumaşların, kılıç desenleriyle kılıç ve gürs gibi metal aksesuarlarla harmanlandığı bir koleksiyon oldu. Koleksiyonun ana renkleri ise ekru, gri ve ten rengi.

12 Ekim saat 14:00'te Antrepo 3'te gerçekleşen defileye kumaş sponsoru İpekiş'in yanı sıra MAC ve Artistik Kuaförler Derneği destek oldu. TRANS defilesinde Sema Şimşek ve Ömer Seval dâhil olmak üzere 24'ü yabancı 27 manken görev alırken koreografiyi Bilge Tuğsuz, müziği ise Can Hatipoğlu üstlendi. Defilede kullanılan takıların üretimi ise Rüveyde Okumuş'a ait.

Eylül ayında Çin'de yapmış olduğu defileyle koleksiyonunu Asyalı moda severlere sunan Hatice Gökçe, Istanbul Fashion Week kapsamında görücüye çıkan TRANS koleksiyonunu 8-10 Kasım tarihleri arasında Fas'ta, Casablanca Fashion Week'te görücüyle buluşturacak.

2009 yılından bu yana devam eden ve senede iki kez gerçekleşen İstanbul Fashion Week, Türk tasarımcı ve markaları, yerli ve uluslararası alanda tanıtmayı, moda endüstrisindeki tasarım gücünü artırarak, Türk ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemektedir. İstanbul Fashion Week 2012 kapsamındaki Hatice Gökçe'nin Trans temalı defilesi, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)'in organizasyonunda, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenlenmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tophane Gökçe Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title