Haberler

"Moda Tasarımında Sürdürülebilirlik" Atölyesi Sona Erdi

Güncelleme:

3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, H&M sponsorluğunda, İsveç Başkonsolosluğu ve İsveç Enstitüsü'nün değerli işbirliğiyle "Moda Tasarımında Sürdürülebilirlik" başlıklı bir atölye yapıldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali, "BİZ İNSAN MIYIZ? : TÜRÜMÜZÜN TASARIMI: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl" başlığıyla, Beatriz Colomina ve Mark Wigley küratörlüğünde 22 Ekim-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Tekstil ve moda tasarımı eğitimi alan 19 genç tasarımcı ve öğrencinin alanlarında uzman isimlerle birlikte modanın sürdürülebilir ve çevre dostu olabileceğini geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanarak tasarladıkları ürünlerle gösterdikleri atölye, 17-21 Haziran tarihleri arasında İMA, İstanbul Moda Akademisi'nde gerçekleştirildi.

Atölyenin ilk gününde H&M Küresel Malzeme İş Geliştirme Müdürü Hülya Sevindik Özyiğit, H&M'in "Conscious" başlığıyla üretilen sürdürülebilir moda ürünleri ile elyaf, denim iplik, organik kumaş gibi geri dönüştürülmüş malzemeler hakkında bilgi verdi. Katılımcılar, ilk gün malzemeleri tanıyarak sürdürülebilir malzemelerle neler yapabileceklerini keşfettiler.

Sürdürülebilir tasarım projesi "Precious Trash" ile tanınan İsveçli tasarımcı Johanna Törnqvist, atölyenin ikinci ve üçüncü günlerinde çalışmanın yürütücülüğünü üstlendi. Katılımcılara projesini tanıtarak sürdürülebilir tasarım için kullanabilecekleri ambalaj atıkları, poşet, çöp torbası, meyve-sebze fileleri, kâğıt bardak, plastik atık, naylon paket ipi gibi geri dönüştürülebilir malzemelerin moda tasarımında nasıl kullanılabileceğini anlattı. Katılımcılar, atıkları geri dönüştürerek tasarımları oluşturmaya başladılar.

Atölyenin son iki gününde ise moda tasarımcısı ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Başkanı Mehtap Elaidi, genç tasarımcılara yaratıcı fikirler verdi ve katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. Atölye katılımcıları ütopik bir dünyada olduklarını hayal ederek ilham panoları hazırladı ve kurguladıkları hikâyeler üzerinden eskizlerini tamamlayarak tasarımlarını son hâline getirdi.

Tüm tasarımlar bir yerleştirmeye dönüştürülerek 3. İstanbul Tasarım Bienali süresince, 13 Ekim tarihinden itibaren ADAHAN Otel'de sergilenecek. Atölye çıktılarının; H&M Kreatif Danışmanı Ann Sofie Johansson, Föreningen Handarbetets Vänner - Zanaat Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lotta Ahlvar, Glamour Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Özge Sarıkadılar, İstanbul Moda Akademisi (IMA) Tasarım Eğitmeni Raf Stesmans, Kreatif Danışman - Moda Yazarı Ece Sükan, Moda Tasarımcısı Zeynep Tosun, Moda Yazarı -İletişim Danışmanı Barış Çakmakçı ve Moda Blogger'ı Billur Saatçi'den oluşan uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilmesinin ardından kazanan isim belirlenecek.

Yarışma ve sergiyle ilgili detayları #HMTasarimBienalinde etiketinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Moda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title