Haberler

Mobilya Fuarı Karaborsaya Düştü

Güncelleme:

600 firmanın katıldığı İstanbul Mobilya Fuarı stantları, 500 firma açıkta kalınca karaborsaya düştü. CNR'dan aldığı yeri başka mobilyacılara 2 katı fiyatına kiralayan fırsatçılar türedi.

Mobilya sektörünün 2018 için hedef olarak belirlediği 3 milyar dolar ihracatın önemli bir bölümünün gerçekleştirileceği 14.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın standları yoğun talep nedeniyle karaborsaya düştü. Bugün başlayan ve 28 Ocak'a kadar CNR EXPO Yeşilköy'de devam edecek olan fuara 600 mobilya markası katılıyor.

YER KAPMA YARIŞI

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, "Firmalar fuardan stant almak için yarıştılar. Yer kalmadığı için 500 firma açıkta kaldı. Stant alanların internetten yüzde 100 kâr ekleyerek, başka firmalara sattıklarını görüyoruz" dedi.

CARİ AÇIĞA İLAÇ OLUYOR

Erem, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye bölgenin en istikrarlı ülkesi haline geldi. Bu avantaj fuarlarımızın önünü de açtı. İhracatımızı artırmanın dolayısıyla cari açığa ilaç olmanın yolunun fuarcılıktan geçtiği düşüncesiyle var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

120 ÜLKEDEN ZİYARETÇİ

CEYDA Erem, "CNR İMOB'a, 60 bini yabancı olmak üzere, 150 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Türk mobilya sektörünün hedef pazarları olan 40'ın üzerinde ülkeden gelecek alım heyetlerini katılımcı firmalarımızla bir araya getireceğiz. Fuar, 120'den fazla ülkeden ziyaretçiye ev sahipliği yapacak" dedi.

2019 YILINDA MIAMI ATAĞI

Fuarcılığın ihracata maksimum destek sağlaması için global piyasaya entegrasyonunun sağlanması gerektiğini belirten Erem, "Ülke olarak 'milli bir fuarcılık stratejisi' için de çalışmalıyız" dedi. CNR olarak dünya pazarından aldıkları payı yükseltmeye yönelik adımlar attıklarını açıklayan Erem, "Özellikle 2019'da Hong Kong ve Miami'de gıda, mobilya, halı, ev tekstili sektörlerinde gerçekleştireceğimiz fuarlarımızla yurtiçinde olduğu gibi uluslararası pazarlardaki gücümüzü de artıracağız" diye konuştu. (Akşam)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Murat Erat Yeşilköy İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title