Haberler

Mobil Sağlık Tır'ı Hizmete Başladı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Balıkesir Büyük Aile projesi kapsamında verilen mobil sağlık TIR’ı bu gün düzenlenen mini törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Balıkesir Büyük Aile projesi kapsamında verilen mobil sağlık TIR'ı bu gün düzenlenen mini törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Sındırgı ve kırsal mahallelerinde halka sağlık hizmeti verecek 'Sağlık Tır'ı" düzenlenen törenle hizmete verildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş açılış konuşmasında Büyükşehir olmanın sayısız avantajı beraberinde getirdiğini belirterek " Büyükşehir belediyemizin ilçemize kattığı yenilikler saymakla bitmiyor. Balıkesir Büyük Aile oluyor projesi şimdide Sındırgı'da hayat buluyor. Bunun ilk adımını Mobil Sağlık TIR'ımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunarak başlattık. Bir ay boyunca bayanlarımız için kanser taraması gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımızın hiç çekinmeden muayene olmalarını rica ediyorum. Erken teşhis kanser tedavisinde çok önemli. Sağlık alanındaki etkinliklerin yanında birçok etkinlikte ilçemizde boy gösterecek. Kaymakamımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımız her alanda desteklerini esirgemiyorlar. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel projeden ve ilçemize kazandırdığı hizmetlerden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanım Ahmet Edip Uğur'a sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarını işbirliği içerisine aldığı Byük Aile projesi kapsamında mobil sağlık TIR'ı bir ay boyunca Sındırgı Cumhuriyet Meydanı'nda hizmet verecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi ve Halk Sağlığı Merkezi işbirliği ile kadınlara yönelik kanser taraması başlamış oldu. Açılış öncesi ilçe kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, Halk Sağlığı Merkezi Balıkesir İl Müdür yardımcısı Uzm. Dr. Burcu Hekim ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi büyük aile ekibinin katılımı ile 74 mahalle muhtarına Sındırgı Belediyesi hizmet binasında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Muhtarların da vatandaşları bilgilendirerek katılımın çoğaltılması istendi. Kanser tedavisinde erken teşhisin çok önemli olduğu vurgulandı.

Bir ay süre ile Cumhuriyet Meydanında hizmet verecek mobil sağlık Tır'ında 30-65 yaş arası kadınlarımıza rahim ağzı kanseri taraması, 40- 69 yaş arası bayanlarımıza da meme kanseri taraması gerçekleştirilecek. Kırsal mahallede yaşayan vatandaşlar için ise belediye tarafından program dahilinde ulaşım sağlanacak. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ekrem Yavaş Balıkesir Sındırgı Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title