Haberler

Mobese Protokolü İmzalandı

Hatay'da ve ilçelerinde yıl sonuna kadar hizmete girmesi planlanan MOBESE yapımı için protokol imzalandığı bildirildi.

Hatay'da ve ilçelerinde yıl sonuna kadar hizmete girmesi planlanan MOBESE yapımı için protokol imzalandığı bildirildi.

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Projesi kapsamında il merkezinde, Sanayi Sitesi'nde ayrıca Reyhanlı, Altınözü, Yayladağı, Kumlu, Kırıkhan, Belen, Samandağ ve Hassa ilçelerinde kurulacak olan MOBESE sisteminin protokolünün valilikte düzenlenen törenle imzalandığı kaydedildi.

Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Türk Telekom İl Müdürü Ramazan Gezer ile diğer ilgililerin katıldığı protokolle, il ve ilçe merkezlerindeki 165 noktaya 338 sabit, 122 hareketli ve 39 Plaka Tanıma Sistemi kamerasının yerleştirileceği ve Yayladağı ile Samandağ ilçe merkezlerine ise prefabrik gözlem ünitesinin yapılacağı belirtildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin amacı, asayiş, güvenliğe katkı sağlamak, trafik akış ve yoğunluğunu izleyerek, elde edilen görüntüleri değerlendirerek olabilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin ek tedbirler geliştirmektir.  Sistemle gerçekleşen olayların çözümüne yönelik geriye dönük kayıtları araştırarak incelemek, hukuki delilleri temin etmek, trafik kameraları ve görüntü işleme sistemleri aracılığıyla plakaların Emniyet Bilgi Sistemi'nden sorgulanarak çalıntı olup olmadığını belirlemek. Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde polis-halk ilişkilerini zedelemeden yasadışı olayları önlemek ve toplulukların provokasyona yönlendirilmelerine engel olmak." - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title