Haberler

Mobese'de Yerel Katkı Sıkıntısı

Aydın'ın Turizm Beldelerinden Didim'de Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (Mobese) Kurulması İçin Çalışmalar Devam Ediyor. Aydın İl Genel Meclisi Tarafından Sistemin Bir An Önce Kurulabilmesi İçin 2008 Yılı Ödeneğinden Projeye 50 Bin YTL Ödenek Aktarıldı. Şu An İtibariyle Mobese İçin 200 Bin YTL Toplandığı ve Sistemin Kurulabilmesi İçin 750 Bin YTL'ye Daha İhtiyaç Olduğu Bildirildi.

Aydın'ın turizm beldelerinden Didim'de Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması için çalışmalar devam ediyor. Aydın İl Genel Meclisi tarafından sistemin bir an önce kurulabilmesi için 2008 yılı ödeneğinden projeye 50 bin YTL ödenek aktarıldı. Şu an itibariyle MOBESE için 200 bin YTL toplandığı ve sistemin kurulabilmesi için 750 bin YTL'ye daha ihtiyaç olduğu bildirildi.

Gelişen turizmle birlikte yaz aylarında nüfusu 4-5 kat artan Didim ilçesinde MOBESE sisteminin bir an önce kurulması gerektiğini belirten AK Parti İL Genel Meclisi Üyesi Ziya Işık "Can ve mal güvenliği olmadan turizm olmaz. İl Genel Meclisi şu an için 50 Bin YTL'lik bir desteği kabul etti. MOBESE'nin bitiminde bir 50 Bin YTL'lik aktarım da kesin olmamakla beraber söz konusu" dedi.

Yaklaşık bir yıldır kurulması için çalışmaların sürdürüldüğü MOBESE sistemi için bu güne kadar, Didim Belediyesi'nden 50 bin YTL, Didim Ticaret Odası'ndan 50 bin YTL, Akyeniköy ve Akbük Belediyelerinden 50 Bin YTL ve son olarak İl Özel İdaresi'nden 50 bin YTL olmak üzere toplam 200 Bin YTL'lik destek kaynak sağlandığı ve 750 bin YTL daha ihtiyaç olduğu bildirildi.

Didim'de MOBESE sisteminin bir an önce kurulması gerektiğini bunun için vatandaşlardan destek beklediklerini kaydeden Didim Kaymakamı Ali Katırcı, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili oda ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi. Bu konuda herkesten destek beklediklerini kaydeden Kaymakam Katırcı "Son olarak Aydın İl Özel İdare'nin yapmış olduğu katkı ile yerel destek miktarımız 200 bin YTL oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Şu anda sağlanan destek ile tam olarak MOBESE'yi kurabilmemiz mümkün değil. Ancak bu sistem ucu açık bir sistem, tam olarak olmasa da 15-20 kamera ile bu sistemi hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlçede yapılmak istenen her olay önce güvenlikten geçiyor insanlarımız bu konuda daha duyarlı olmalı" dedi.

(BE-İK) 19.06.2008 17:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title