Haberler

Mmp Lideri Yılmaz'dan "Misak -I Milli" Açıklaması

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti(MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, milletten yetkiyi alır almaz Misak-ı Milli sınırlarına geri dönme konusunda zerre kadar tereddüt göstermeyeceklerini savundu.

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti(MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, milletten yetkiyi alır almaz Misak-ı Milli sınırlarına geri dönme konusunda zerre kadar tereddüt göstermeyeceklerini savundu. Yılmaz, "Dış Türklerin yaşadığı topraklarla beraber anavatana eklenmesi ile ilgili her türlü Siyasi ve Askeri manevra ajandamızda olacak" dedi.

MMP Lideri Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin dış politikasını açıkladı. MMP'nin dış politika programının Misak-ı Milli üzerine kurulu olduğunu söyleyen Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"80 yıldır sınırının dışına bir siyasi lider zorlaması ile hareket yapan ve Türk milletine son 300 yılda tek toprak kazanımı sağlayan bunun haricindeki zamanını ve mesaisini içerde harcayan bir ordu değil daha atak sınırının hemen diğer yanındaki Türkleri toprakları ile Türkiye'ye katacak bir ordu ile yeni stratejiler geliştirilecek. Savunma yapan anlayıştan çıkan gerektiğinde atak yapan bir dış politika izleyerek hakkımız olan toprakları geri almakta tereddüt etmeyecek askeri anlayış ile Türkiye'yi yöneteceğiz. Lozan büyük bir aldatma ve büyük bir kayıptır. Lozan da çalınan toprakları geri alacak güce çok fazlasıyla sahibiz. Müslüman Türk milletine yalanlar üzerine kurulu bir tarih dayatıldı. Lozan Türklere Avrupa'nın attığı en büyük kazıktır. Türkler tarih boyunca üzerinde yaşadığı en küçük toprak parçası olan bugünkü sınırlarına Lozan sayesinde hapsedilmiştir."

Türkiye'nin bugünkü sınırlarının yetersiz olduğunu savunan Yılmaz, "Nüfus çok fazla toprak ise çok azdır. Sınırımızın yanı başlarında çok fazla Müslüman Türk unsuru vardır. Türkiye artık sınırlarını nasıl büyüteceği üzerine siyasi ve gerekirse askeri senaryolar kurmak zorundadır. Cumhuriyet tarihi ne yazık ki milletimizi elindeki ile yetinme ve içeride yaşamaya mahkûm etmiştir" dedi.

Yılmaz, artık "Yurtta sulh cihanda sulh" ile Türkiye'nin yönetilemeyeceğini savunarak, "Savaşanın kazandığı savaşmadan güce sahip olunamayan ve güce sahip olmadan da barışı tesis etmeye muktedir olamayacağınız bir dünyada yurtta sulh cihanda sulh sözü bir felsefi ütopyadan öteye geçememiştir. Sınırlarımızda petrol ve gaz sahaları üzerinde yaşayan ve Türk nüfusa sahip bölgeler referanduma zorlanmalı gerekirse askeri seçeneklerle yeniden vatan toprağına eklenmelidir" diye konuştu.(ANKA)

(HF/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title