Haberler

Mkü'de Taş Heykel Sergisi Açıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (Mkü) "Taş Heykel Sergisi" Açıldı.

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) "Taş Heykel Sergisi" açıldı.

MKÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan 11 öğrenci tarafından yaklaşık 1 aylık bir çalışma sonrasında hazırlanan ve 20 eserden oluşan sergi, Rektörlük bahçesinde açıldı.

Serginin açılış törenine katılan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, "Üniversite olarak, her dalda her alanda en iyiyi yakalamak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bizler üzerimize düşen sorumluluğun bilinci içerisinde, ilerlemeye katkı sunmak için çalışıyoruz. Bugün Avrupa ülkeleri ilerlemenin temel koşulu olarak, entelektüel insanlar yetiştirilmesinin gerekliliğini tartışıyor. Bizler de Türkiye olarak, ileri bir medeniyet olabilmek için öncelikle entelektüel bir toplum yapısı oluşturmalıyız. İşte bu entelektüel kimliğin kazanılması noktasında üniversitelerin çök önemli bir rolü ortaya çıkıyor. Üniversiteler sanata, bilime, kültüre dair tüm yeniliklere ivme kazandırırlar. Biz de MKÜ olarak, yenilikçi ve dinamik yapımızla ülkemizin ilerlemesi için dün olduğu gibi bugün de bütün gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Rektör Canda, daha sonra sergide yer alan eserleri oluşturan 11 öğrenciye, çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

(OK-MT-Y) 07.06.2008 13:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title