Haberler

Mitroviça'nın Sırp Bölümünde Yerel Seçimleri Boykot Çağrısı

Mitroviça'nın kuzeyinde bugün çok sayıda kişi öğle saatlerinde İbre Köprüsü'ne kadar yürüyüş düzenleyerek seçimlere karşı sloganlar atarken, Brüksel'de Belgrad ile Priştine arasında varılan anlaşmayı protesto etti.

Mitroviça'nın kuzeyinde bugün çok sayıda kişi öğle saatlerinde İbre Köprüsü'ne kadar yürüyüş düzenleyerek seçimlere karşı sloganlar atarken, Brüksel'de Belgrad ile Priştine arasında varılan anlaşmayı protesto etti.

Kosova'da 3 Kasım yerel seçimlerine sayılı günler kalmasına karşın, Mitroviça'nın Sırp bölümünde, seçimlerin boykot edilmesi için, Sırp Sivil Toplum Örgütleri protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 1000 Kosovalı Sırp ellerinde, ' Kosova ;Sırbistan'dır', 'Seçimlere Hayır' yazılı pankart ve Sırbistan bayraklarıyla İbre Köprüsü önünde toplandı. Burada konuşma yapan eski milletvekili Dragişa Cokoviç, 3 Kasım yerel seçimlerine Sırplar'ın da katılması konusunda başbakanlar Daçiç ve Taçi'nin anlaşmaya varmasına karşın, bunu tanımadıklarını belirterek, "3 Kasım seçimleri kuzeyde iflas edecektir, çünkü Sırplar ülkelerine karşı oy kullanacak kadar ihanetçi değildir" dedi.

Mitroviça Belediyesi müdürlerinden Vladimir Rakiç ise, 3 Kasım'da Sırplar'ın seçimlere çıkması için Daçiç'in baskılarının işe yaramayacağını vurgularken, bu tarihten sonra Kuzeyde Sırp Özerk Bölgesini ilan edeceklerini ifade etti. Rakiç, 3 Kasım yerel seçimlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu. Protesto, seçimlere karşı sloganlar atılarak ve Brüksel'de Belgrad ile Priştine arasında varılan anlaşmanın onlar için geçersiz olduğunu dille getirdi.

Kuzeydeki protestoyu Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç ve Kosova Başbakanı Haşim Taçi sert bir dille kınadı. - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Priştine Belgrad Brüksel Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title