Haberler

MİT'ten "Hrant Dink" Açıklaması

MİT Müsteşarlığı Bir Açıklama Yaparak, Hrant Dink Cinayetinde Ek İfadesinde Yer Aldığı Belirtilen İddiaların Gerçeği Yansıtmadığını İfade Edildi.

MİT Müsteşarlığı bir açıklama yaparak, Hrant Dink cinayetinde ek ifadesinde yer aldığı belirtilen iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade edildi.

MİT Müsteşarlığı'nın internet sitesinden yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"9-10 Şubat 2007 tarihlerinde bazı basın yayın organlarında; Hrant Dink suikastinde azmettirici olarak tutuklanan Yasin Hayal'in ifadesinde 'bir MİT mensubu ile ilişkili olduğunu belirttiği' yönünde iddialara yer verilmiştir.

Adli makamlarca soruşturma aşamasında bulunan ve henüz netleşmeyen olayın, kamuoyuna bu şekliyle yansıması yadırganmaktadır.

Basında yer aldığı şekliyle iddia edilen hususlara ilişkin teşkilatımızın kurumsal anlamda herhangi bir bağlantısı söz konusu değildir.

Anılan yayınlarda, Yasin Hayal ile temas ettiği öne sürülen İhsan/İsmail Kasap isimli bir personelimiz de bulunmamaktadır."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title