Haberler

MİT'ten 'Abdülhadi El Iraki' Açıklaması

MİT Yapılan Açıklamada, 'El Kaide'nin Irak'taki Komutanı Olarak Görevlendirdiği İfade Edilen El Iraki'nin, Öne Sürüldüğü Şekliyle ABD'ye Teslim Edildiği İddiasının Gerçeği Yansıtmadığı' Bildirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatından (MİT) yapılan açıklamada, ''El Kaide'nin Irak'taki komutanı olarak görevlendirdiği ifade edilen Abdülhadi El Iraki'nin, öne sürüldüğü şekliyle ABD'ye teslim edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı'' bildirilerek, ''Bu ismin Türkiye'ye girdiğine dair bir kayıtın da bulunmadığı'' kaydedildi.

MİT Müsteşarlığının yazılı açıklamasında bugün bir gazetede ''MİT'ten ABD'ye El Kaide Paketi'' başlıklı bir haber yayınladığı belirtilerek şöyle denildi:

''Haber içeriğinde El Kaide'nin Irak'taki komutanı olarak görevlendirdiği ifade edilen Abdülhadi El Iraki'nin, öne sürüldüğü şekliyle ABD'ye teslim edildiği iddiası gerçeği yansıtmamakta olup, bu ismin Türkiye'ye girdiğine dair bir kayıt da bulunmamaktadır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title