Haberler

MİT Müsteşarı Fidan'ın İstifası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine ilişkin, "Devleti bilen, tanıyan bir arkadaşımız. Uluslararası ilişkilerde son derece başarılı bir arkadaşımız. MİT Müsteşarlığına geldi, badireli, sıkıntılı dönemlerde görev yaptı. Şimdi de siyasete giriyorsa bu birikimin siyasete katkı sağlayacağı inancındayım" dedi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (BESOB) bağlı oda başkanları ve Kapalı Çarşı'daki "Alt Çarşı"daki esnafı ziyaret eden Çelik, gazetecilerin Fidan'ın istifasına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Çelik, Fidan'ın son derece önemli görevler yaptığını, daha önce kendisinin devlet bakanlığı döneminde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansından (TİKA) sorumlu olduğunu hatırlatarak, TİKA'yı kamuoyunun pek bilmediğini ancak yurt dışındaki soydaşlar ve Türk vatandaşları ile dost ve kardeş ülkelerin bu kurumun ne olduğunu çok iyi bildiğini ifade etti.

TİKA'nın, Türkiye'de ve dünyada harika hizmetler gerçekleştirdiğini, bir dönem hizmet ettiği için kendisini de bahtiyar addettiğini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Mesela hiç unutamadığım Darfur, Sudan Darfur. Ayakkabı nedir görmeyen insanların olduğu bölgeye hastane yaptık, 12 bin metrekare bir hastane ve o insanlara, orada yalın ayak gezen insanlara Türkiye Cumhuriyeti, sağlık fiziki merkezini hatta sağlık ekipmanlarını oraya taşıyarak insanlık adına, bir beklenti var mı, bir beklenti yok, sırf insan oldukları için o insanlara insanca yaşama koşullarından bir imkanı sundu Türkiye. Bunun gibi çok hizmetler yapmıştır. Bu TİKA'nın organizasyonunda Hakan Fidan Bey'in çok önemli hizmetleri oldu. Daha sonra Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olarak önemli görevler yaptı. Devleti bilen, tanıyan bir arkadaşımız. Uluslararası ilişkilerde son derece başarılı bir arkadaşımız. MİT Müsteşarlığına geldi, badireli, sıkıntılı dönemlerde görev yaptı. Şimdi de siyasete giriyorsa bu birikimin siyasete katkı sağlayacağı inancındayım. Hayırlı olmasını temenni ediyorum." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Çelik Hakan Fidan Darfur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title