Haberler

Misket Oynayan Robot, Living Lab İnovasyon Yarışması Ödül Törenine Damgasını Vurdu

- Misket oynayan robot, Living Lab İnovasyon Yarışması ödül törenine damgasını vurdu

Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi

İSTANBUL - Türkiye'nin dört bir yanından 490 projenin yarıştığı Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Ödül törenine gösteri yapan Robot Rıfkı'nın oynadığı misket oyunu damgasını vururken,Programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı.

Başakşehir'de farklı fikir ve projelerin birbiriyle yarıştığı Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması'nın ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı. Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve farklı fikir ve projelerin değerlendirildiği Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması tamamlandı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen yarışmada Türkiye'nin dört bir yanından 490 proje yarıştı. Ortaokul, lise ve üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler ile ilkokul ve lise öğretmenlerinin katıldığı yarışmada ödüle layık görülen 26 proje, düzenlenen ödül töreniyle sahiplerine dağıtıldı. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı. Yarışma katılımcıları yenilikçi projeler üretmek konusunda desteklemek ve teşvik etmek amacıyla her sene düzenleniyor.

Ödül töreninden önce Robot Rıfkı'nın oynadığı Misket salondakilere eğlenceli anlar yaşatırken ışıklı dans gösterisi de büyük beğeni topladı.

" Dünyada diğer ülkelerde öğrencilerin, gençlerin ulaşabildiği ama bizim ulaşamadık dediğimiz bir şey kalmayacak "

Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin Türkiye'ye örnek olduğunu dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal " Başakşehir Belediyesi başladı. Burada başlayan Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi Türkiye'ye örnek oldu. Büyükşehire gittik. Orada Zemin İstanbul adı altında bu merkezi kurduk. Şu anda Haliç'te eski tersanenin gemi yapımının olduğu o alan Haliç Bilim Merkezi oluyor. Başlangıcı 2013 yılında başlayan Başakşehir İnovasyon ve Girişimcilik Teknoloji Merkezi. İnşallah dünyada diğer ülkelerde öğrencilerin, gençlerin ulaşabildiği ama bizim ulaşamadık dediğimiz bir şey kalmayacak " diye konuştu.

Living Lab'de ticari olarak satışa sunulmuş ve marka değeri oluşturulmuş 16 ürün olduğunu söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu " Belediyeciliği sadece yol yapan hatta daha ilerisi sosyal açıdan kullanan ve halkına hizmet eden kurum olarak değil aynı zamanda hem akıllı belediyecilik hem de teknoloji konusunda ülkesine katma değer üreten ve bu katma değerle birlikte biraz önce seyrettiğiniz robotlar gibi ülkemize ciddi manada avantaj sağlayacak teknoloji konusunda dünya gerekliliklerini oluşturacak bir oluşum için belediyemiz her zaman öncülük etti. Living Lab'de ülke katma değerine etkisi olan ticari ürün haline dönüştürülmüş yaklaşık 16 tane ürün geliştirildi. Bu ürünler artık ticari manada satışa sunulmuş. Piyasalarda marka değeri oluşturulmuş çok güzel projeler. Bu benim için çok büyük bir gurur " dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Başakşehir İstanbul Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title