Haberler

Mısırlı Muhaliflerden Gösteri Çağrısı

Mısırlı muhalifler, 25 Ocak devriminin yıl dönümünde halkı sokağa inmeye ve rejime karşı düzenlenecek eylemlere katılmaya çağırdı.

Mısırlı muhalifler, 25 Ocak devriminin yıl dönümünde halkı sokağa inmeye ve rejime karşı düzenlenecek eylemlere katılmaya çağırdı.

Aralarında Yarın Devrim Partisi lideri Eymen Nur, Asale Partisi Başkanı İhab Şeyha, eski Bakan Muhammed Mahsub ve eski milletvekilleri Cemal Haşmet ve Hatim Azzam'ın da bulunduğu sürgündeki 30'u aşkın muhalif lider tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır halkı devrim yapmaya çağrıldı.

Açıklamada, "Devrim kimseyi ve hiçbir grubu dışlamaz, birleştiricidir, devleti yıkmaz bilakis vatanın birliğini muhafaza eder, adil, özgür ve onurlu bir yaşama giden yoldur" ifadesi kullanıldı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi de açıklamasında, Mısırlıları devrimin 5. yıl dönümünde "Devrimin emrindeyiz" sloganıyla gösteri düzenlemeye çağırdı.

Öte yandan, Mısır İçişleri Bakanlığı, devrimin yıl dönümünde gösteri yapanlarla ilgili işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan kitlesel gösteriler, halk devrimine dönüşmüş ve Hüsnü Mübarek 11 Şubat'ta istifa etmişti.

Kaynak: AA / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title